SHARE

20130615-232128.jpg
Que et sembla que Eusebio segueixi com a tècnic del filial la propera temporada? Creus que era el moment de buscar un relleu en entrenadors com Lluis Carreras o Óscar Garcia?

És una decisió de club. És un bon tècnic com també ho són els dos que esmenteu, tant el Lluís com l’Òscar podrien fer una gran tasca en el futur en el filial del Barça.

Veus a jugadors del juvenil com Sergi Samper o Adama Traore amb possibilitats de fer-se un lloc al filial la propera temporada ?

Sergi Samper tindrà fitxa del Barça B segur, el Barça ja ho ha anunciat. I crec que al final a l’Adama també li donaran. Dubten perquè és juvenil del primer any, però amb la marxa de Deulofeu, Luis Alberto i Lobato falten jugadors que desbordin i ell ho fa.

Quina opinió tens de fitxatges com Araujo, Femenía, Ca o Ie ?

Quan van fitxar Ie i Ca sabien que no eren grans jugadors, però van aprofitar un deute de l’Sporting de Lisboa amb el Barça pel traspàs de Jeffren. Amb Ie crec que confien i la temporada vinent seguirà, mentre que Ca acabarà marxant. Araujo és diferent, ha tingut un rendiment irregular però que un cop assentat donarà un millor rendiment. El cas Femenia sí que és greu perquè se’l va fitxar quasi per estar al primer equip i la seva aportació ha estat decepcionant. I més tenint en compte la quantitat que es va pagar.

Quina opinió tens de la marxa a Anglaterra de jugadors del Cadet A com Sergi Canós o Josimar ?

Jo això no ho criticaré mai, perquè per entendre aquesta decisió cal posar-se a la pell de la persona que la pren. Quan a un jugador d’aquesta edat li ofereixen 250.000 o 300.000 € anuals durant tres anys i la situació econòmica de les famílies no és la millor és un tren que no es pot deixar escapar.

Tampoc perden res. Anant molt malament, tornaran d’aquí tres anys amb un anglès perfecte i havent jugat al filial d’un equip de la Premier.

Un cas diferent és el de Sergi Samper, que va preferir quedar-se perquè els pares tenen una bona situació econòmica i també perquè és un jugador que ben treballat pot arribar al primer equip.

En canvi, veig a Canós, Josimar i Pleguezuelo, l’altre que marxa a Anglaterra, amb possibilitats de jugar a Primera, però no al Barça.Són decisions lògiques i comprensibles i com que Anglaterra no poden fitxar jugadors fins als 16 anys es gasten els diners en tres o quatre grans jugadors de categoria cadet.

Què et sembla la política recent que ha adoptat el Barça B d’agafar jugadors cedits d’altres equips com és el cas de Luis Alberto i acabar-los de formar perquè després tornin a marxar a cost zero i que poden frenar la progressió dels juvenils?

Em sembla correcte si vols mantenir el filial a Segona A. La plantilla del Barça B té entre 23 i 24 jugadors i no tots els juvenils tenen nivell per jugar a Segona A, a part que hi ha jugadors que marxen a equips de Primera o que per contracte pugen al primer equip.

Pensa que sobre Luis Alberto hi havia una opció de recompra de 3,2 milions, si el Barça hagués volgut se l’haguéssin pogut quedar.

Què et semblen els fitxatges de jugadors que venen per motius econòmics o que utilitzen el Barça B com equip trampolí per aconseguir un bon contracte a un bon equip ja sigui de Primera o d’Europa, com els casos de Nolito o Jonatan Soriano ?

Repeteixo que si es vol tenir el filial a Segona A perquè els juvenils que pugen juguin a una lliga competitiva i s’enfrontin contra bons rivals, cal fitxar jugadors d’aquest estil per mantenir la categoria sense problemes. No veig cap problema.

Nolito i Jonathan Soriano, per parlar dels dos exemples que em poseu, han estat dos jugadors exemplars, que han tingut un rendiment i una actitud espectaculars i van ajudar els jugadors que van pujar del juvenil.

Tot i que és un jugador molt jove, veus similituds entre l’arribada de Take al Barça i la de Messi ?

Tenen similituds, ja que ambdós van arribar sent nens molt petits i destacant per sobre de la resta. Ara bé, dir que Take arribarà a ser com Messi és molt agosarat perquè cal veure com creix i com assimila els conceptes de l’estil de joc del Barça., coses que no es poden veure fins a l’últim any de cadet o el primer de juvenil. Posats a comparar algú amb Messi, jo ho faria, de fet ja ho he fet al diari, amb el coreà Lee, del Cadet B.

Lectures 4764 vegades per 990 lectors

Comentaris

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY