SHARE

  Aquesta és la gran pregunta que es fan avui tots els culers de la derrota d’ahir a Anoeta i dels darrers tres partits de lliga on l’equip ha sumat 1 punts de 9 possibles. Per bé que no pretenem ser tant pretensiosos com per donar una resposta clara al gran dubte blaugrana, aquí us deixem 4 claus, exemplifcades en 3 futbolistes, de cap manera per assenyalat-los però si per mostrar aquestes carències , que tots hem de confiar que l’equip serà capaç de superar. 

  Busquets i el seu protagonisme en el joc

El de Badia és la pedra angular del joc blaugrana, tant pel que fa a la sortida des de darrera com del joc de posició del centre del camp, i el seu protagonisme s’ha vist mermat en els tres darrers partits de lliga. Si ens mirem el balanç de pilotes perdudes del mig centre, veurem que en els tres darrers partits es situa en 7 per partit, superior a la mitjana anterior de 4,53, un fet que evidencia que potser el 4 blaugrana no està al seu millor moment de forma però també que les línies de passada han estat molt pitjors en aquests últims partits.  

  Messi i Neymar, més perdúes i menys remat 

El gran actiu del Barça de Luis Enrique és fer funcionar amb encert una tripleta ofensiva del nivell de la blaugrana, que ara sembla que té dos membres en hores més baixes de les que ens tenen acostumats. La falta de remat de Messi, 2,3 remats per partit per 5 abans, i de Neymar, 1 remat per partit per 4,25 abans, perjudica el potencial ofensiu de l’equip, a més d’augmentar l’ ansietat dels dos per intentar resoldre en solitari, un fet que augmenta les pilotes perdudes tant de l’argentí, 16 per partit quan abans eren 9, com del brasiler , 20 de mitjana en tres partits quan abans eren 12,4

  Arda, un 12è home que no s’adapta 

El turc és el primer relleu de Luis Enrique des de que està disponible per poder actuar amb l’equip, una confiança que per ara el futbolista no ha sabut transformar en beneficis per l’equip. Com a relleu de Rakitic, l’home al lloc del qual més l’ha situat el tècnic, l’ex de l’Atlètic de Madrid no ha estat capaç de millorar les prestaciones del croata, per exemple el seu balanç de pilotes recuperades és inferior , 3,78 per 4,56, al del croat, així com també el de rematades a porteria, per sota d’1 per partit, mitjana a la que sí arriba el futbolista fitxat del Sevilla.

  Un equip amb càracter per superar les adversitats 

Un conjunt capaç d’encadenar 39 partits sense perdre té i es mereix molt de crèdit per part de tots els culers, que ja han vist com aquest grup era capaç de superar adversitats superiors en anteriors temporades. Per tant confiança plena, com va demanar ahir Luis Enrique, en que aquests jugadors excepcionals podran donar la volta al sotrac emocional dels darrers tres partits amb l’ajuda de les solucions del cos tècnic , com en el descans del partit de Champions del passat dimarts. 

Lectures 2990 vegades per 671 lectors

Comments Closed