SHARE

 El filial del Barça té moltes opcions de jugar a Segona B la propera temporada, un descens que potser desastrós per molts dels seus bons futbolistes i que tindrà a Jordi Vinyals com un dels responsables del descens blaugrana. Des de la seva arribada a la banqueta, els seus futbolistes només han pogut sumar 7 punts dels 42 possibles, quatre empats i una victòria, amb només 14 gols marcats, un per partit, i 24 encaixats, i l’aposta de la direcció esportiva per ell es reconeix com una decisió molt dolenta vist els resultats i sobretot la imatge de l’equip i la situació de molts dels seus homes.

Si ens centrem només en les xifres de Vinyals veurem que la seva aposta per un equip més defensiu, amb un esquema més proper al 4-2-3-1 que al 4-3-3 habitual, no ha obtingut els resultats esperats pel que fa a solides defensiva de l’equip doncs la mitjana de gols encaixats, 1,71 per partit, es gairebé igual a la firmada amb Eusebio a la banqueta, amb un 1,73 resultant de 40 gols encaixats en 23 partits.

Aquesta aposta del tècnic ha anat en detriment del joc de l’equip i del talent de molts dels seus futbolistes i un petit exemple el trobem en la mitjana de gols marcats, que ha baixat a un per partit mentre que amb Eusebio era  de 1,39, amb 32 gols en 23 partits del tècnic de la Seca. Més enllà de les xifres hi ha la imatge del joc de l’equip, que ben poc recorda a la del model Barca, i la pèrdua de brillantor i protagonisme d’alguns dels seus millors homes com Adama, Halilovic o Samper, exemplificat en la seva errada ahir al primer gol del Girona.

Un equip amb futbolistes com els tres citats i d’altres del talent de Grimaldo, Sandro o Munir, els dos darerrs protagonistes a l’inici de temporada del primer equip, no pot haver-se oblidat de com guanyar els partits, una resposta que queda ben clar que Vinyals no els ha sabut transmetre des de la banqueta.

Per tant, és moment de preguntar-se qui va ser el responsable de l’elecció del tècnic com a salvador del filial, doncs aquesta mala  decisió, i d’altres en anys anteriors, conduirà amb gairebé tota seguretat al fililal al pou de la Segona B. Jordi Mestre? Javier Bordas? Charly Rexach? Ariedo Braida? Tots ells membres de la comissió esportiva creada pel president Bartomeu i a la que cal posar al seu  deure de decisions la de comptar amb un Vinyals que s’ha vist del tot incapaç de variar la dinàmica del filial blaugrana. 

Lectures 1786 vegades per 449 lectors

Comments Closed