SHARE
Quini en l’homenatge al Camp Nou quan se li va entregar l’escut d’or i brillats del club.

Enrique Castro “Quini” ha mort avui d’un infart a l’edat de 68 anys a  la seva Gijón estimada, ciutat on va ser llegenda del seu Sporting. Però Quini també és una icones més recordades dels anys 80 a can Barça, on va jugar tres temporades guanyant títols i dos Pitxitxis però sobretot guanyant-se el  cor de tots els culers amb la seva senzillesa i bon cor.

Després de diversos intents fallits, l’any 1980 el Barça va aconseguir per fi incorporar el futbolista asturià, qui amb 30 anys  ja acumulava cinc títols de màxim golejador, tres a Primera divisió i dos a Segona divisió. Amb la samarreta blaugrana, Quina va seguir fent el que millor sabia fer sobre el terreny de futbol, marcar gols, i va sumar dos pitxitxis més, 20 gols la temporada 80-81 i 26 a la següent.

A banda de gols, va marcar el gol 3.000 del Barça a la lliga, Quini també va guanyar títols amb la samarreta blaugrana, dues Copes del Rei, una copa de la lliga davant el Madrid amb Maradona com a company d’equip i sobretot una Recopa d’Europa al Camp Nou contra l’Standard de Lieja marcant el segon gol. Però gols a banda, els culers es van enamorar de la  persona més enllà del futbolista, una persona humil i sobretot una persona amb un cor immens, com va seguir mostrant fora dels terrenys de joc com a delegat i  representant del seu Sporting de Gijón fins al darrer dia.

I a can Barça, Quini també va viure un dels episodis més complicats de la seva vida, quan a l’1 de març del 1981 va ser segrestat despès d’un partit contra l’Hèrcules durant 25 angoixants dies en els que els seus companys van perdre una lliga que semblava conquistada. Aquella no va ser la darrera situació complicada que va superar el “Brujo”, doncs va perdre el seu germà, porter de l’Sporting, al ofegar-se al salvar dos nens a la platja de “El Pechón” i va tenir que superar un càncer.

I es que Quini no va ser només un ídol de l’Sporting o del Barça, era tota una icona del futbol a nivell espanyol, que es va enamorar dels seus gols als terrenys de joc però sobretot de la persona que hi havia al darrera. De ben segur que tant l’Sporting com el Barça li retran un merescut homenatge a qui va fer del gol un art i que sempre tindrà un lloc al cor de tots els que estimem el futbol i sobretot a les bones persones.

Programa de BarçaTV sobre Quini

Els gols de Quini al Barça

 

Lectures 7178 vegades per 748 lectors

Comments Closed