SHARE

ricard torquemadaConsideres que un jugador amb un perfil similar a Henrik Larsson (davanter veterà i amb bon joc aeri ) és necessari per al Barça ?  Quines qualitats li veus a Lewandoski per ser el davanter del Barça?

Jo fugiria una mica del perfil Larsson, en parlem molt els periodistes i no sabem ben bé que és aquest perfil. Hauríem de repassar les temporades de Larsson al Barça, no ens va permetre canviar l’estil de joc en situacions complicades, va permetre matisos diferents com servir els córner per alt, però no les guanyava totes perquè no era un gegant com Zigic.

A més, ell va jugar molt a la banda amb Rijkaard, tothom parla del perfil Larsson per posar-lo a l’àrea però va jugar molt a la banda. Jo no fitxaria un jugador per posar-lo a l’àrea i penjar-li pilotes , vàrem tenir el millor, Ibrahimovic, i no el vàrem aprofitar. Portar un veterà per penjar-li pilotes  i tenir-lo a l’àrea em sembla una traïció al nostre manual, que està intacte, ja que si amb els problemes que hem tingut aquest any hem arribat a semis de Champions i guanyat la Lliga, és que el manual està intacte.

Sí que buscaria matisos i aquí entraria Lewandoski. Jo el fitxaria. Hem de veure si el fals nou és l’única manera de jugar a futbol o si tenir un davanter estil Lewandoski, acostumat a associar-se, que és un extraordinari rematador i amb una desmarcada brutal, pot ajudar a enriquir el model. Messi va fer molt bons partits per darrere d’Ibrahimovic o Henry. Jo me la jugaria buscant algú que canviés el fals nou com a única manera de veure la vida.

Quins futbolistes creus que fitxarà el Barça?

Crec que un per línea. Reina a la porteria, Neymar al davant i tinc dubtes amb  el central, amb algun altre davanter o un migcampista.

Quins futbolistes creus que sortiran de l’equip aquest estiu? Quines serien les teves baixes ?

Crec que sortirà Villa, que seria la meva baixa també,  i Valdés  -aquí jo també vendria i no el tindria un any més aquí-,  i que poden sortir Bartra i Thiago, als quals jo no faria sortir. Sí que miraria el mercat per alguns jugadors per veure com estan i en funció d’això poder vendre’ls, com Alves, que ha fet una temporada espectacular  però li queda poc recorregut,  Pedro o Cesc,  i me’ls vendria si tinc una oferta molt important.

El tema Reina és més un tema de la premsa que de necessitat pròpia? Tu has parlat de De Gea com la teva opció, quines qualitats li veus per ocupar la porteria del Barça ?

Jo me la jugaria amb De Gea perquè crec que és un porter molt jove , ha madurat molt a Anglaterra, té bon joc de peus a mitja i llarga distància i protegeix molt be la porteria. Crec que podria arribar a ser un  molt bon porter per al Barça.L’opció de Reina no em sembla malament, són opcions conservadores, com la de substituir Guardiola per Vilanova, o fitxar Cesc i Jordi Alba educats aquí . No millora Valdés, però s’ha educat aquí i això et queda gravat, no és un porter top però crec que pot fer bé la transició.

A part de fitxar el central i el davanter, creus que el Barça necessita un migcampista d’un perfil semblant al de Touré o Keyta ? O ets més de firmar un futbolista de similars característiques com Isco o Gundogan ,  de qui has parlat?

A Isco sense cap mena de dubte el fitxaria, l’aniria a buscar; a Gundogan no ho tinc tant clar, s’hauria de posar molt bé. Iniesta té 29 anys i no hi ha  ningú al món més semblant a ell que Isco, a més de tenir més gol.

Sobre un perfil Keita o Toure, a mi no m’agrada classificar en perfils, però si trobes un jugador com Kondogbia, amb capacitat tècnica per créixer, fort físicament, sí que el contemplaria. Tot i això és molt jove, té 21 anys, i al mercat sortiria car, però seria una opció  que valoraria, potser no per ara però si per d’aquí a una temporada.

També cal valorar si necessitem un jugador per aquest 30% de possessió que no tenim, Keyta es va educar molt i va tardar un any en entendre el nostre futbol, ens aniria bé si entén què ha de fer amb la pilota. Els rivals ens donen la pilota, no ens la disputen (ni el Bayern ho va fer). Un perfil així el portaria si algú em disputés la pilota. Si hi ha algun futbolista que ho pugui compaginar amb tenir la possessió ,com Kondogbia, sí que el fitxaria, però fitxar un perfil físic per tenir-lo no ho faria

Quin paper creus que han de tenir a l’equip la propera temporada homes com Deulofeu, Sergi Roberto o Rafinha? Te’ls quedaries al primer equip o els buscaries una cessió?

A Deulofeu el cediria a algun equip que utilitzi els extrems , un equip que entengui la vida com nosaltres . I el cediria perquè crec que tindrà pocs minuts (si ve Neymar, seria el quart extrem). A Sergi Roberto me’l quedaria i a Rafinha  el cediria.

Sergi Roberto me’l quedaria perquè trenca molt amb el tipus de migcampistes que tenim, és físicament potent i és jove, un perfil modern de Guillermo Amor, i té més desplegament físic, per exemple, que Cesc.

Quina  nota posaries als tres anys de presidència de Rosell? Quins tres aspectes en destacaries en positiu i quins tres en negatiu?

Li posaria bona nota perquè crec que és a partir d’ara quan se li ha de fer l’examen. Li posaria un Notable, i a partir d’ara cal veure si el manté.

En la part positiva destacaria que en  la part esportiva Rosell ha mantingut l’obra anterior i no se l’ha carregat. Ha tingut paciència per posar el seu segell propi i si ara porta Neymar és perquè l’equip el necessita i no perquè ell vulgui. Ha tret rendiment de la inèrcia que tenia, ha entès que allò era patrimoni de tots i no de Laporta, encara que després amb la seva actitud ha volgut desmarcar-ho de Laporta i Cruyff.

També en el cantó positiu,  crec que en el tema econòmic han estat exemplars, aplicant una austeritat i responsabilitat necessàries en  els temps que  ara vivim.El pitjor  que ha fet ha estat tot el tema de les denúncies perquè és un precedent duríssim per al Barça, que obre un futur ple d’interrogants, dubtes i rancúnies dins la família, perquè amb la família pots no parlar-hi durant cinc anys però no la portes als jutjats.

També negatiu seria que ha mirat molt amb el retrovisor endarrere per deutes personals i socials, però en la part esportiva ha estat intel·ligent i no ho ha fet, i la Grada Jove, on crec  que han patinat força, no van ser prou valents per explicar-ho en campanya ni per assumir responsabilitats després.

Com valores l’actuació de la junta en el tema de la “Grada Jove” ? Creus que  hauria  d’haver hagut de dimitir algú per la gestió que se’n va fer?

No sé si dimitir algú, però sí que crec que haurien d’haver passat més penitència per aquest tema. Haurien d’haver estat prou valents, haver-se’n retractat més , haver fet alguna roda de premsa admetent l’error i assumint les responsabilitats de manera més valenta. No sé si amb  dimissions, que potser sí, però sobretot assumir responsabilitats de manera decidida i no templada.

Ells van prendre una decisió i es van equivocar, no van ser prou valents a la campanya per dir el que havien fet per por a perdre, i quan menteixes després has de sortir i assumir que et vas equivocar i explicar-ho. Crec  que no han estat prou valents a l’hora d’assumir les seves responsabilitats.

Consideres que la junta actual no defensa el Barça com cal  davant els organismes federatius com la RFEF o la UEFA ? Creus que el Barça ha perdut pes en aquests organismes?

Jo no hi crec, no crec que Sandro Rosell tingui mala relació  amb aquests organismes perquè ell mateix sap que ha de tenir-ne bona. Només ens queixem del que ens ha perjudicat i no del que ens ha beneficiat, com els penals no xiulats a Munich.

Crec que fem una mica de trampa en aquest tema, només mirem les  decisions que ens han perjudicat  i no les que ens han beneficiat, quan recordem que a Munich no ens hauria d’haver fet tants gols crec que és mentida  perquè si no ens n’haguessin fet d’altres.

Sincerament penso que aquestes coses es compensen , per exemple al Madrid tampoc li va funcionar perquè va  caure a semis, si els van  beneficiar a Old Trafford per quelcom polític algú es va perdre pel camí. No recordem que ens hem omplert la boca dient que aquesta Champions l’havia de guanyar el Madrid i no la guanyarà, perquè ho diem gratuïtament i ningú de nosaltres admet que va ser una sospita infundada, simplement ens rentem les mans i parlem d’un altre tema.

Lectures 6928 vegades per 1309 lectors

Comentaris

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY