SHARE
samper
Samper en un dels partits jugats aquesta temporada amb el primer equip.

Sergi Samper podria renovar el seu contracte amb el Barça i marxar el proper estiu.  Tal i com informa avui el diari Sport, la intenció del club blaugrana es ampliar el contracte amb el futbolista més prometedor del planter , però no per fer-li un lloc al primer equip sinó per cedir-lo o vendre’l amb opció de  compra com s’ha fet els darrers anys, una opció que no semblaria la més adient vista la manca d’efectius al seu lloc al primer equip.

El jove futbolista de 21 anys és el futbolista amb més futur ,i també amb més present, d’un filial que es va veure obligat a incorporar  gairebé més de mig planter a l’hivern per no baixar a Tercera, un fet que evidencia que quelcom no funciona els darrers anys al planter blaugrana. El mig campista va dir adéu a la temporada fa un parell de setmanes per una lesió al maleo tibial de la cama dreta , en un any en el que ha estat fins ara el jugador més usat per Gerard López al segon equip, amb 28 partits i 2490 minuts acumulats.

Menystingut en la primera temporada de Luis Enrique al primer equip, qui va preferir un futbolista més físic però menys tècnic com Gumbau, aquest any el tècnic asturià si ha donat més minuts a Samper. En concret tres partits de Copa i 3 de Champions, però qui podia haver estat el millor relleu de Busquets ,fos al tram final de temporada, no ha disputat per exemple cap partir de lliga.

En la seva posició de mig centre per davant de la defensa, Sergi podria haver estat un relleu pel de Badia en algunes fases de temporada, rol pel que Luis Enrique ha preferit a Sergi Roberto o Mascherano, un excel·lent futbolista però que no reuneix les virtuts del 4 clàssic de la Masia. Per tant, si el primer i el club pretenen mantenir el seu estil de joc, que millor que situar el futbolista al primer equip la propera temporada, garantint descans més que necessari a Busquets,  enlloc de reconvertir Masche o Sergi Roberto o  inclús d’incorporar un nou futbolista per fer aquesta funció.

Per contra la intenció del club sembla ser la mateixa que els darrers anys amb molts talents joves, vendre o regalar els de la casa , cas Adama o Dongou, i incorporar-ne de fora sense la formació en el joc del club, cas Halilovic. Una política perillosa pel futur del club, en un moment en el que fins hi  tot es parla d’un canvi en els criteris de captació de futbolistes per part de Pep Segura, retornant a temps on erròniament es demana que l’alçada mínim del jugador pel juvenil fos  de 1,80 m.

Veurem que és el que el club fa en el cas Samper, un futbolista amb una clàusula de només 12 milions i que es pot endur qualsevol equip, i també que és el que va passant amb la Masia blaugrana, la garantia del futur de l’entitat i que ara no sembla en les  millors mans o almenys no en mans que creguin sense fissures en el model que ha fet gran el Barça. 

 

Lectures 1677 vegades per 407 lectors

Comments Closed