SHARE
portada sport
La portada del diari Sport 16/07/2017.

El diari Sport posa avui en portada Sandro Rosell i l’engany amb la venta de la seva empresa quan va accedir a la presidència del Barça. En el seu article es posa de manifest  el què les informacions porten explicant des de l’entrada en presó de Sandro Rosell, que aquest hauria seguit controlant la seva empresa de gestió esportiva mentre era president del Barça.

L’article es remunta al desembre del 2010, quan Sandro Rosell va presentar l’acord de patrocini de la samarreta amb Qatar, acte en el que va explicar la suposada venta de l’empresa BSM. Les paraules de Rosell sobre la operació van ser que “és un tema de bona o mala fe i ja està.Necessitava temps per desenvolupar la meva tasca com a president del FC Barcelona i de seguida que vaig ser president m’hi vaig posar i vaig tenir la sort que un mes i mig la vaig vendre. El 23 de juliol, fa cinc mesos.”

Una venta que, tal i com explica Sport, hauria estat una gran mentida als socis barcelonistes, doncs la jutgessa Carmen Lamela del cas Rimet que ha portat l’ex president a presó, considera que va ser un venta fictícia i que Rosell va seguir tenint el control de l’empresa. En concret,  creu que existeixen un total de 13 proves que l’operació no era real i que Shahe Ohanessian, propietari de l’empresa que hauria adquirit BSM; era un testaferro de l’ex president:

1. L’administrador és un conegut seu.

2. Marta Pineda va seguir com apoderada de Bonus després de la seva venda.

3. L’empresa es trasllada a una seu física propietat de Rosell.

4. La societat libanesa es constitueix un mes abans de la compra.

5. S’utilitza com a referència del valor de venda de Bonus una Due Dilligence fictícia inservible per determinar el valor real de Bonus.

6. Rosell percep de Bonus (des de la seva venda) fins a quatre milions d’euros.

7. Rosell manifesta haver rebut una quantitat propera a 6 milions com avançament per la venda, sense constar en el protocol de venda on es van rebre els diners, quan, com, etc.

8. A més, a pesar de la venda de BSM, Rosell no deixa de tenir un paper destacat en les activitats de BSM, de la qual ja venia cobrant grans quantitats en concepte d’assessorament, 300.000 euros el 2009 i 800.000 el 2010. L’any 2011 un servei de consultoria per import de 400.000 euros és facturat per l’entitat TRUE OASIS COTTAGE, de la qual l’administrador és Rosell i està domiciliada al carrer Déu i Mata 127, 3er pis de Barcelona.

9. Tot i que Rosell va aparentar vendre la societat BSM el 2011, segueix tenint-hi relació directa; […] hi carrega els seus viatges, facturant les despeses per vols realitzats a BSM.

10. En les converses telefòniques intervingudes, s’ha pogut comprovar que ha estat ell qui ha decidit l’acomiadament de l’empleada de BSM Emmanuelle Elisabeth Gasnier Perrier, i no el seu administrador formal Shahe Ohannessian.

11. BSM té actualment el seu domicili social al carrer Maó de Barcelona, essent aquest local de Rosell.

12. El seu administrador Shahe Ohannessian resideix igualment en un pis ubicat al carrer Reus nº20 de Barcelona, també propietat de Rosell.

13. El contingut de la conversa que mantenen Rosell i Josep Colomer el dia 02.05.2017 a les 18:14 hores posa de manifest la relació de Rosell amb Qatar i l’Aspire Academy, que era canalitzada a través de BSM, seguint les relacions amb ella i cobrant de Qatar tot i haver-se produït la venda de BSM, sense cap intervenció de Shahe Ohannessian com a comprador de la societat BSM i administrador de la mateixa.

Font: gràfic a l'edició impresa del diari Sport 16/11/2017.
Font: gràfic a l’edició impresa del diari Sport 16/11/2017.

En l’informe del diari Sport també es detallen les suposades comissions que Sandro Rosell i el seu amic Ricardo Teixeira, president de la Confederació Brasilera de Futbol en aquells temps, haurien rebut com a intermediaris per la concessió de 24 partits amistosos de la selecció de Brasil a l’empresa saudí ISE. En concret, l’ex president hauria rebut 6,5 milions d’euros  en 5 transferències entre novembre del 2010 i gener del 2011, quan Rosell ja era president del Barça, una part dels 14.973.328 euros que se l’acusa d’haver blanquejat a través de diverses societats (veure gràfic Sport).

Els vincles dels amics de Sandro Rosell no s’haurien acabat amb la seva sortida del club, doncs aquesta mateixa setmana es va conèixer que el Barça va contractar a Shane Ohanessian el passat mes de març, un vincle que es va trencar quan va esclatar el cas Rimet. A més de qui hauria estat el seu suposat testaferro, al club seguirien encara d’altres persones amb vincles amb l’ex president i amic de l’actual, Josep Maria Bartomeu.

 

 

 

Lectures 3990 vegades per 571 lectors

Comments Closed