SHARE

Thiago Alcantara va expressar via Twitter el seu desencís després de veure la portada del Mundo Deportivo de l’edició de paper del dimarts dia 8 de febrer on la foto que el seu company d’equip Gerard Piqué havia penjat al Facebook acaparava tota la portada: “Que trist és veure la premsa esportiva fent de premsa rosa! Això es futbol?”

Les reaccions no es van fer esperar a la xarxa, el missatge de Thiago va rebre més d’un centenar de Re-tweets (gent que comparteix el missatge entre els seus followers o contactes), el 90% d’ells a favor del seu missatge. De fet la reflexió de Thiago fins a cert punt és important i qüestiona el fet que la premsa esportiva o alguns diaris de la premsa esportiva han dedicat portades i moltes notícies diaris a escriure articles sobre “Shakira”, “la premsa rosa” i fins i tot de l’amic de “Piqué”. En certa manera les seves paraules no són ni equivocades ni censurables i convida a una reflexió: on comença i on acaba la l’estil rosa d’un diari esportiu?

S’està convertint el Mundo Deportivo en un diari de premsa rosa? Ho fa expressament perquè sap que hi ha molta audiència darrera d’aquest tipus d’informacions i vol abraçar part de l’audiència de la premsa rosa que estigui interessada en romanços de jugadors? Corre perill el Mundo Deportivo en quedar classificat com un diari rosa?

El que queda clar és que si això passa no serà culpa de Thiago Alcantara. Serà en tot cas culpa dels que decideixen la línia editorial a seguir i seleccionen els continguts a publicar. Estratègia molt sucosa a curt termini, però bona a llarg termini en termes de branding?

El periodista Oriol Domènech va “renyar” en públic Thiago Alcantara

El periodista Oriol Domènech va recriminar directament via twitter a Thiago Alcantara pel seu “tweet”: “Antes de enviar tuits como éste, pregunta a Gerard Piqué como se ha portado Mundo Deportivo con éste tema“. Les paraules del periodista no van ser acceptades de bon gust per molts dels seguidors d’ambdós persones al twitter.

Algunes acusaven Oriol Domenech de privar Thiago Alcantara de la seva llibertat d’expressió, altres li recomenaven fer un exercici d’auto-crítica important (gens comú en el sector del periodisme esportiu).

@Gabrielams89 : “yo creo que cada uno es libre de pensar lo que quiera no? Si Thiago piensa esto habrá que respetarlo, no?”

@JaumeTorres14: “Dic jo que Thiago podrà dir el que pensi, no?. o si, qui sap, llibertat d’ opinió i d’expressió, que només la vols tenir tu.”

Oriol Domenech va justificar el seu tweet insistint en el fet que si Thiago s’haguès informat bé, no hauria fet aquesta declaració.

Més enllà de que Mundo Deportivo hagi estat qui ha publicat aquesta portada “rosa” quin creieu que és el límit entre la premsa esportiva i la rosa? Us agrada que els diaris esportius en parlin d’això? Què en penseu?

Font: twitter via @Thi_Alcantara91 @orioldomenech @jaumetorres14 @gabrielams89

Lectures 6795 vegades per 1930 lectors

Comentaris

9 COMMENTS

  1. Crec que no n'hi ha per tant. Thiago té tot el dret a expressar el que li sembli i més en un compte personal de twitter. Twitter està donant molts titular a la premsa en general, des de Bisbal i les piràmides a Pau Vallvé amb l'anunci de la selecció espanyola. Però en tot cas, s'hauria de fer una profunda reflexió sobre l'estat real de la premsa, sobretot esportiva. Amb tants mitjans, tants tertulians, tants periodistes i pseudoperiodistes, amb alguna cosa s'ha d'omplir. L'actualitat no dóna per tant. Si només es tractessin notícies esportives amb dues pàgines n'hi hauria ben bé prou. Però prima més l'opinió, el rumor i també el divertimento on Gerard Piqué dóna molt joc per la seva simpatia i la seva hiperactivitat. Tots els diaris tenen una part de "rosa" igual que també tenen una part "groga". Si haguessin posat en portada el triomf de la secció de futbol sala i la de Piqué en petitó, quina hagués estat la notícia més llegida?

  2. Tens raó Tiramilles en el teu darrer comentari sobre la portada de la seccio de futbol sala i la de pique, però també hem de marcar les línies del que correspon a una línia editorial o a una altra, no?

    Periodisme esportiu dona per molt: ostres! Dos diaris esportius amb una audiència milionaria, un canal d'esports en català que acaba de sortir, Barça TV..deu ni do si n'hi ha per parlar d'esports! No?

  3. Ya le vale al Oriol Domenech este. Se cree que está por encima del bien y del mal. Que respete las opiniones de los demás. Que no le gustan? Que haga autocritica, que se lo está diciendo un jugador del barça.

    La prensa deportiva no acepta críticas.

  4. ja sabeu l'acudit de la carrera de periodisme: Qui val a la secció internacional i qui no a la secció d'esports. Aquest fet explica els iluminats que tenim a la secció d'esports que comentan despres de saber el resultat i que es venen per conseguir filtracions sense cap codi etic.

LEAVE A REPLY