SHARE

L’agost ja és passat i amb ell també els partits d’estiu i els fitxatges fins la reobertura a l’ hivern. Avui, amb la plantilla blaugrana configurada  almenys fins les festes nadalenques és un bon moment per fer-ne una valoració.

En línies generals,i tot i el canvi de patró amb l’arribada de Vilanova,poc ha canviat ,sols alguns retocs necessaris, en el planter que tantes alegries ens ha donat. Però com bé sabem,en el món del futbol,els noms valen per ben poc i de nou els futbolistes hauran de mostrar que segueixen amb les ganes de treballar i la fam d’èxit intactes. Menció a part a la configuració final de la plantilla , mereix el tema de la gestió de les altes i baixes del club, doncs el club no ha estat capaç d’ingressar ni un euro per les sortides dels futbolistes, un tema si més no preocupant.

A més el d’aquest any és un planter amb denominació d’origen de la pedrera, no en va 16 dels 25,  sense comptar a Tello amb fitxa del B, són formats a la Masia, o el que és el mateix un 6 de cada 10 formats a casa. A més, l’equip compta amb només 8 futbolistes estrangers, una xifra tant baixa de jugadors de fora que no es donava des de la llunyana temporada 195-96 amb 5 futbolistes, la darrera temporada abans de la llei Bosman que va plegar els equips de futbolistes d’altres regions europees.

Sota pals,cap canvi amb un Valdés ,que tot i alguns errors és el millor porter per l’estil Barça, i un Pinto més especialista encara aquest estiu en parar penals. Per davant seu i a l’eix de la defensa, Puyol,a qui esperem respectin les lesions,Mascherano i Piqué,qui semblava haver tornat peró el darrer partit va semblar repetir errors del passat.

Tots ells,veterans ja,ajudats per Bartra,amb un gran futur per davant però amb qui no cal córrer, i Fontàs, a qui se li auguren pocs minuts. Als laterals amb l’ascensió de Montoya,una bona còpia d’ Alves amb millor mentalitat defensiva, i el fitxatge d’Alba,el millor lateral esquerra d’Europa, l’equip queda compensat amb una mescla entre canterans i brasilers.
Al centre del camp i per fer parella amb Busquets,a qui aquest any Tito vol fer arribar més a dalt però de qui cal esperar que això no es despisti de la seva missió de perdre poques pilotes en zona de risc, arriba Song. El segon fitxatge  a més de suplir el de Badia  com ahir, també és un comodí pel centre del camp, pel que s’ha pagat un preu excessiu,  amb treball i bones condicions,però sense l’arribada de Keita al gol.

La resta d’homes del mig,la zona més important per l’estil Barça, són de sobres coneguts  per tots com el millor futbolista Fofa de l’ any passat, Iniesta, el director Xavi, i dos homes amb coses a demostrar com Cesc, de qui fora bo que no es fes un referèndum cada dia sobre el seu rendiment,  i Tiago, sense oblidar el paper de Jonatan fins que sigui a l’equip.

Al davant i amb la tornada de Villa,amb qui cal paciència, l’equip té més gol,un actiu que necessitarà si no vol dependre en excés de Messi i  així  optar amb més  garanties  als títols grans. A més de l’asturià, també s’espera el millor Pedro, que Alexis retrobi l’un contra un , pel que se’l va fitxar,  i que els joves com Cuenca i Tello,té l’actiu de la velocitat, aportin el seu granet de sorra sense carregar-los de la pressió dels altres als que sí cal exigir.

 

Lectures 1300 vegades per 400 lectors

Comentaris

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY