SHARE
Els 4 candidats a les eleccions de l'any 2010.
Els 4 candidats a les eleccions de l’any 2010.

Tot i que les eleccions al Barça no semblen properes, els qui tenen intencions de ser presents en aquestes si s’estan preparant. Tal i com ahir publicava el diari Sport i pels esdeveniments a l’entorn blaugrana dels que us he manat informant, els qui podrien ser rivals de Josep Maria Bartomeu o d’un altre possible candidat continuista, Faus o Vilarrubí, semblen estar preparant-se per una batalla electoral, que tot indica que no es produirà fins l’any 2015.

El darrer dels  qui poden estar  en uns comicis  que ha aparegut en escena, tot i que no de manera oficial, és probablement qui més por  provoca a la junta actual, l’ex president Joan Laporta. Tot i que no ha anunciat oficialment la seva presència, els seus darrers moviments,  amb reunions freqüents tal i com us vàrem informar, fan pensar que serà present en un futurs comicis, tal i com podria anunciar a final de temporada.

A més de qui Sport avui situava a prop de Laporta per un futur nou projecte al club, com Xavier Sala i Martín o Josep Olivé, entre aquests també hi hauria ex jugadors de l’entitat com Enric Masip. Tal i com us vàrem informar al seu dia i ell mateix va confirmar en una entrevista recentment, l’ex jugador d’handbol i ex responsable de la secció vol formar part d’un projecte al club però no com a president com havia dit fins fa ara.

L’altre candidat que si ha mostrat per activa, no amb massa freqüència, i per passiva, amb reunions i àpats freqüents amb socis i penyes, és Agustí Benedito, qui ha fet feina a l’ombra des de que l’any 2010 va quedar com el segon candidat més votat. Sense  la presència mediàtica  que hagués requerit  l’entorn blaugrana en alguns moments, Benedito sí ha anat fent una feina similar a l’ombra que la que va fer al seu dia Sandro Rosell, però sense el suport d’un grup mediàtic al darrera com el que sí va tenir  l’ex president els anys previs als comicis del 2010.

La tercera alternativa seria la que presentaria Víctor Font, present als  darrers comicis en la candidatura de Marc Ingla i qui encara no ha decidit si serà present o no en uns futurs comicis. Empresari d’èxit , la seva candidatura en unes eleccions encara és una decisió per prendre, i que pot dependre en gran mesura dels suports que aquesta pugui obtenir entre personalitats de pes a l’entorn blaugrana.

Malgrat  totes aquestes opcions que cada cop semblen més preparades per ser en un procés a les urnes, la intenció de la junta no és convocar eleccions fins l’any 2016, tot i que els resultats de final de temporada i  els primers resultats de la  revolució que han de liderar per la propera temporada marcaran aquesta intenció inicial.

El qui si sembla descartada és una convocatòria  fins l’any 2015, doncs  els estatuts preveuen que les eleccions es celebrin entre el 15 de maig i el 15 de juny, tal i com diu l’article 43.1  sinó dirigeix el club una junta gestora,  i donats els dies de tot el procés, un total de  34 dies regulats a l’article 40, a partir del dia 10 del present mes quedarà descartada l’opció d’unes eleccions aquest any.

Lectures 5033 vegades per 1103 lectors

Comentaris

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY