SHARE


Víctor Font no serà candidat a les properes eleccions al Barca del proper estiu. L’empresari ha presentat el seu projecte de futur pel club sota el nom de “Sí al futur“, unes línies sobre el funcionament del club que ell i el seu equip no presentaran a les eleccions del proper juliol, al no garantir-se que puguin complir les seves idees.

Així doncs l’empresari ha deixat clar  que “No és el mateix un projecte que una candidatura. Nosaltres tenim un projecte. Tenim les idees, però no podem garantir que les compliríem aquest estiu. Per tant, si les eleccions són aquest juliol, no ens presentarem”. Al explicar-lo ha dit que ” Creiem, jo i els que formem part del projecte, que el Barça necessita un projecte no convencional. Volem que els socis segueixin sent els propietaris. Però cal un canvi.”, doncs per ells existeix el risc real que el club no pugui competir a gran nivell en un termini de 10 anys.

Aquests competidors que estan fent bé les coses serien PSG o Manchester City, on hi ha Ferran Soriano a la candidatura del qual va anar l’any 2010, i el canvi passaria per un canvi en els ingressos del club, per augmentar-los doncs al 2014 hi havia 88 empreses a Catalunya que facturaven més que el Barça. I aquestes noves fonts han de vindre del soci perquè “Avui en dia, els clubs basen els seus ingressos en tres o quatre grans contractes, com el de televisió, la samarreta i el patrocinador principal. Nosaltres considerem que hem de vendre directament als client final, els aficionats del club “, sense la presència de intermediaris com ara seria per exemple Nike

També sobre el tema econòmic també ha parlat sobre el tema dels avals perquè la situació actual pot fer que la junta directiva prengui “decisions sense risc, a curt termini, pensant en la possibilitat d’estalviar-se els avals en el futur. I això limita la capacitat de créixer“. A més dels ingressos, l’empresari també ha destacat que calen persones amb experiència a l’àmbit empresarial  i futbolístic, criteris de meritocràcia més que els diners o la il.lusió que un tingui, i que a més coneguin com és el club, per exemple integrant expresidents en el consell del club.

A més també ha defensat que la tasca dels directius no ha d’estar en el dia a dia del club sinó que s’ha de centrar en fer tasques de “consell d’administració” a l’hora de prendre grans decisions, doncs aquesta tasca diaria ha d’estar a càrrec dels millors executius i els millors tècnics del món de l’esport. També cal canviar la relació amb els socis,replantejant la comunicació i la relació amb els socis per intentar canalitzar el talent que hi ha dins la masa social per reforçar el club.

Sobre el projecte esportiu, Font ha explicat que el club ha d’invertir en aquest projecte, un fet que no s’hauria fet els darrers temps i per fer-ho cal que el club tingui “la capacitat d’invertir i evolucionar a mitjà termini, o hi ha el risc que quan aquesta generació de futbolistes no hi sigui, patim“. Víctor Font també ha deixat clar que es constitueixen com a ell i el seu equip es constitueixen formalment amb una estructura de projecte per governar el club però ni ell ni el seu equip tenen previst entrar a formar part a cap candidatura a les properes eleccions, si al final es convoquen el proper estiu. 

Lectures 2094 vegades per 493 lectors

Comments Closed