SHARE

En una entrevista concedida al diari ultra espanyol “La Gaceta” del grup Intereconomia, la periodista catalana Carme Barceló repassa amb el capità del Barça diversos temes de l’actualitat blaugrana: el nexe comú entre tots ells l’intent de desestabilització per part dels propis mitjans de Madrid contra el Barça i els seus jugadors. Barceló comenta a Xavi que tant a ell com a Gerard Piqué se’ls ha intentat barrejar amb temes polítics, el jugador de Terrassa respon sense embuts: “Per mi és un orgull bestial jugar amb la Selecció Espanyola, jo passo de política.”

Xavi també fa referència a les afirmacions de la Caverna en les que s’afirma que la Pilota d’Or de Messi causarà divisió al vestuari del Barça: “Des de Madrid ho intentaran tot per tal de desestabilitzar-nos, però nosaltres ens en riem. Van provant amb certs temes i ara proven amb el de la Pilota d’Or. Leo és el just guanyador. No va ser inesperat, però molts es van sorprendre perquè es va filtrar que tant l’Andrés com jo podíem guanyar.”

Font: La Gaceta via Carme Barceló

Lectures 6629 vegades per 1689 lectors

Comentaris

13 COMMENTS

 1. En canvi no hi va ser el dia que va jugar amb la catalana. No va anar convocat, segurament a petició seva, però tampoc va aparèixer per l'estadi per donar-hi suport. O com a mínim jo no vaig sentir res al respecte. És evident que aquests volen quedar bé amb tothom i al final no queden bé amb ningú. Si aquesta gent (=esportistes d'elit catalans) fessin campanya a favor de Catalunya, com a país ens aniria molt millor, però a ells els costaria unes crítiques que els fa molta mandra d'assumir. I si no mireu on paren Oleguer i Dani Comas. No crec que ni Xavi ni Puyol ni Piqué ni Pedrosa ni els Espargaró, ni De la Rosa ni Alguersuari ni, ni, ni estiguin disposats a passar per això. Dir "passo de política", dir "viva España" i després treure la senyera és molt fàcil. Posicionar-se ja és més difícil i, evidentmente, no serà Xavi qui ho faci.

 2. Més fàcil que tot això Tiramilles, jo crec que en Xavi no és nacionalista i molt menys independentista. Els seus pares se senten espanyols i ho van demostrar en diverses ocasions a Sudàfrica, quan anaven amb la cara pintada amb la rojigualda. Les coses com són, ells no se n'avergonyeixen.

  El que no s'ha de fer és patir per ells o pensar que ho fan pressionats. Si ells han d'escollir, escullen la roja (tant ell com Piqué), de la mateixa manera que Oleguer escull la catalana.

  El millor és tenir-ho clar i ja està, i no passa res….

 3. A mi em sembla fantàstic que se senti espanyol, però llavors que no surti amb la senyera. Que surti amb la bandera de Terrassa o amb l'espanyola, però no amb la senyera. Els símbols no s'han d'usar en va i si aquest nano no sap com funciona que algú li expliqui com són les coses.

  • Aquest Xavi, de nano res de res. Ja és prou grandet, tant que ja és a punt de jubilar-se del món del futbol, per tant, ja és tard perquè algú li hagi d'explicar com van les coses en aquest país. Ara, seria bo i honest que no ens vulgui enredar amb això de fer o no política. Es veu que si jugues amb uns no fas política; però si jugues amb d'altres, sí. Apa, vellet Xavi, apa! Si li plau no insulti la intel·ligència de la gent del futbol. És clar que com diu la dita catalana: 'La intel·ligència té els seus límits, l'estupidesa no.'

   • Mira Barell, es veu que els futbolistes quan deixen de parlar amb els peus o no són gaire llestos o són voluntàriament cecs mentals, que també dóna. El que sí que algú li hauria d'aclarir al jugador Xavi és que el grup Intereconomia, i dintre d'això La Gaceta, és l'expressió de l'extrema dreta espanyolista, que per altra banda manté aquells programes que intenten ensorrar el prestigi del Barça, dels seus jugadors i de Catalunya, i que quan un fa declaracions a determinats llocs ja està fent política de la més fastigosa.

    • De totes formes, jo crec que Xavi sabia perfectament a qui concedia l'entrevista i l'ideologia dels qui l'entrevistaven.

     Personalment crec que Xavi no se n'amaga de sentir-se espanyol, i això és una realitat, a vegades som nosaltres que no ho volem veure.

 4. No entenc aquests comentaris vers xavi, que pot escollir?. No volguem que la feina que no fa la societat quan vota, que no fan els politics la fagui un jugador de futbol. Quan catalunya va guanyar el mundial b de Macao de hockey patins, unic titol oficial en un sport on tambe juga la federació espanyola, alla hi eren Maragall, Mas i tota la classe politica per fer-se la foto. Uns mesos despres a Fresno que es on es jugava l'autentic partit de la oficialització aquesta mateixa classe politica va deixar catalunya sola, repasseu els comentaris que es van fer en aquells dies sobretot Duran i Lleida, i no recordo que haguessin tantes critiques. Poseu – vos en el lloc d'un professional, arrisqueu el vostre sou a canvi de que?. Aquests es un pais de botiflers on inclus els propis catalans et llençarien pedres. No ens equivoquem d'enemic, l'enemic no es xavi o qualsevol esportista catala, l'enemic es vesteix amb camisa neta i porta traje. El dia que es pugui escollir aleshores ja comentarem.

  • no ho me Pitu, però el que es diu és que té les idees clares. Ell ja escull, ho té clar. Tampoc hem de volguer justificar que s'estima Espanya basant-nos en la inutilitat dels polítics, sino en el fet que ell i la seva família si se senten espanyols i ja està.

   Ho ha deixat ben clar públicament més d'un cop…

   • tu creus que votaria no en un referendum per l'independencia?. Creus que es igual que raul tamudo?. On el posaries:militant del pp/psoe o be militant Ciu?. Potser no es independiste pero no crec que sigui anticatala, per tant no li posem una diana. Hi ha molta mes gent que fa mes mal, començant per politics, directors de diaris i tertullians comprats.

     • Reconec que me he equivocat al dir el fet de posar una diana no es massa adient. Peró crec que no hem de posar en el mateix sac a xavi que per exemple a maria vasco o pau gasol. No hem d'oblidar que els jugadors pertanyen no al club que els hi paga sino a la federació espanyola. Per llei no poden dir que no a una trucada a la selecció. Tambe hi ha casos on el patrocinador obliga al esportista quan guanya a portar la bandera espanyola, penso en el cas de pedrosa o criville en el seu temps. I si no recordo malament els jugadors catalans del barça sempre han anat a jugar el partit de nadal, sino han estat lesionats. On ere sandro rosel el ultim partit de la selecció? Aquest cas es molt mes greu ja que representa a la institució. I torno ha repetir, el dia que es pugui escollir selecció podrem parlar de les seves filies.

 5. El que tampoc podem ser és una colla d'hipòcrites. Si s'alabava Laporta i es criticava Rosell, un per catalanitzar el Barça i l'altre per espanyolitzar-lo, el que no podem ser és quedar-nos indiferents davant les paraules de Xavi. Efectivament Xavi sap amb qui parla i què diu. Però el que també és evident és que no pots dir que et sents espanyol i després ser català de l'any i quedar-te tan ample. Xavi ha triat, molt bé, jo també. I a partir d'ara el consideraré igual que l'Iniesta. Em continuarà agradant igual, però ja no el puc considerar un dels meus. I ho faré amb tots i cadascú que digui que se sent orgullós de ser espanyol. I si em quedo sense referents de casa, m'esperaré a que n'arribin.

LEAVE A REPLY