SHARE

20140204-114038.jpg

El ‘cas Neymar’ ha ocupat portades i portades les darreres setmanes i fins i tot ha afectat en la dimissio de Sandro Rosell. Per informar-nos del tema, hem parlat amb un expert en la matèria, que posa sobre la taula tot el què ha passat i pot passar a partir d’ara amb la querella presentada pel soci Jordi Cases.

Xavier Albert Canal, especialista en dret esportiu, considera que la querella contra Sandro Rosell presentada per un soci del FC Barcelona per una presumpte apropiació indeguda en la seva modalitat de distracció tirarà endavant encara que el soci querellant, Jordi Cases, la retirés. “Estem davant del que s’anomena un delicte públic. En aquests casos, el jutge o el fiscal poden investigar si tenen constància del possible delicte”, explica l’advocat en declaracions a Racó Blaugrana, i com a preludi d’un programa de ràdio que estrenarem properament amb la gent d’Estratosfericos.

En el cas que la instrucció segueixi endavant, “És més que probable que Josep Maria Bartomeu i Javier Faus”, juntament amb Sandro Rosell, siguin “citats a declarar” en qualitat d’imputats ja que tots tres van signar els contractes del fitxatge de Neymar pel Barça. “Rosell els signa tots, Bartomeu, tots menys un, el del préstec sense interès, que és el que signa Faus”, segons l’advocat.

Albert Canal afirma que el FC Barcelona no “pinta res” en la querella presentada a l’Audiència Nacional tot i que revela que va ser el mateix club qui,abans que el jutge acceptés la querella, va demanar comparèixer com a “part perjudicada però defensat que no havia estat perjudicat”. Un mecanisme “una mica estrany”, reconeix Albert Canal, que el Barça havia d’intentar.

Per a conèixer aquesta i altres qüestions sobre el ‘cas Neymar’, escolteu la conversa que vam tenir amb l’advoca. Per què la querella es presenta a l’Audiència Nacional de Madrid? Quins efectes fiscals pot tenir la descoberta dels números de l’operació per al Barça? Quines represàlies pot prendre el club amb Jordi Cases? No us ho perdeu!

Lectures 6381 vegades per 882 lectors

Comentaris

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY