SHARE

Recordo quan deia que Abidal era el pitjor de la plantilla. Era el primer any de Pep Guardiola a la primera plantilla i el francès em posava molt nerviós. Era ràpid, com ara, però el veia anàrquic posicionalment i molt dolent amb la pilota als peus. No podia creure com un internacional per França pogués fer tantes errades a l’hora de donar la pilota. Tal vegada era perquè, segons ell, Guardiola el ficava nerviós.

Dos anys després sembla que Abidal sigui un altre jugador. Podria afirmar que mai no havia vist una millora tan gran en un mateix equip. El francès continua sent ràpid, però ara està sempre o quasi sempre ben col.locat i, el més important, és capaç de treure la pilota des del darrere amb criteri quan juga de central, o enllaçar teves-meves i arribar fins a la línia de fons quan juga de lateral. El seu moment actual és espectacular i el Barça se n’està aprofitant. Fins i tot, ha estat capaç de marcar un gol, el primer des que juga de blaugrana, i ha començat a ser més valent de cara a porteria.

La primera impressió que et dóna Abidal quan el veus és que ha de ser una persona introvertida, “rara”. Em va sorprendre llegir que és un dels grans animadors del vestidor. Però avui, més que mai, és un exemple a seguir perquè ha volgut millorar, ho ha fet i ha demostrat ser un professional. Per als culés deuria ser una satisfacció escoltar quan diu que o renova amb el Barça o es retira. Unes paraules que també voldríem escoltar de boca de Dani Alves.

Per Toní Marí

Lectures 4863 vegades per 1592 lectors

Comentaris

6 COMMENTS

 1. Abidal ja era un gran jugador quan el vam fitxar. havia estat escollit com millor lateral esquerra de la champions i el primer any de rikjaard va ser magnific. Despres va passar el que acostuma amb els jugadors francesos, no estan acostumats al treball fisic que es fa aqui i perden la forma. Pero sempre hadonat un bon rendiment.

 2. Abidal era el titular dela França finalista del Mundial que van perdre als penals. Titular Al Lió de les 6 lligues seguides guanyades.

  Va arribar com un avió com el mateix Thuram però eren temps de relax després de guanyar la lliga i la Champions.

  Era la millor plantilla del món i de llarg però els capos del vestuari com el Deco i el Crack com el Ronnie van dedicar-se a sortir de Festa l'Eto'o i el Messi mig any lesionats va ser un desmadre.

  Que el henk Ten Cate marxés a entrenar L'Ajax va ser molt dolent ja que ell hi posava la ma dura i la disciplina i allò va ser un bodevil. El Frank era el poli bueno i el Neskens de poli malo no ho va fer bé.

  El thuram va arribar amb una tableta de xocoloata als abdominals i en va mrxar amb una panxota

 3. L'Abidal és un crack i ja jo era abans. Una roca defensiva. Ara amb més confiança fa coses que abans no s'atrevia a fer.

  És el successor del Thuram de roca defensiva al lateral passa a central

LEAVE A REPLY