SHARE

Aquest Barça va sol. És una autèntica màquina de jugar a futbol i de guanyar. Parcial de 7 a 0 en els dos primers partits clau de la temporada. Comparar aquesta meravella de Barça amb la selecció espanyola és un insult i una provocació. La selección seria, en tot cas, una còpia barata. La dinàmica que arrossega l’equip és francament positiva i les ganes de guanyar títols, i de guanyar al Madrid, continuen intactes. Hem de gaudir d’aquest any perquè potser sigui l’últim d’excel·lència esportiva.

Normalment quan hi ha canvi de directiva, al primer any ja es nota la nova manera de gestionar el club a nivell social, econòmic i polític: però, en canvi, les dinàmiques a la gestió esportiva mai no són evidents. El canvi esportiu real  se sol produir a partir de la  temporada següent, és a dir, aquest any gaudirem d’aquest  FC Barcelona immens del qual n´és corresponsable la Junta anterior.

Les dinàmiques existeixen. L’intervencionisme de Rosell i de Zubi es notarà al camp a partir de l’any que ve i viurà el seu “resplendor” d’aquí a dues temporades. Recordo quan va plegar Nuñez, aquell Barça va fer una temporada realment dolenta i l’equip que va deixar era molt justet. Llavors, el soci del Barça molt sàviament va apostar per Gaspar. Al primer any del president hooligan va continuar la dinàmica perdedora d’en Josep Lluís: zero títols i un equip mediocre.

La petjada d’en Gaspart es va notar a partir del segon any, quan vam anar de mal en pitjor. D’un equip de circumstàncies a un completament desconfigurat. El trienni negre blaugrana de Gaspart va acabar amb nombroses mocadorades, el desastre ja va ser  colossal, només cal recordar un nom: Radomir Antic.

Aquell malson va acabar el 2003. Una revolució va canviar el club. Malgrat tot, la dinàmica era catastròfica i al primer any de Laporta tampoc es va guanyar res. Va ser al segon any quan la travessa pel desert es va acabar amb una Lliga, i la revifada es va consolidar al tercer any amb la segona Champions, a París. Els fruits de bona feina de Txiki es van recollir a partir del 2004 i els continuarem assaborint, almenys, fins aquesta temporada. Aquest any, també!

Continuarem guanyant, la dinàmica existeix i és positiva.

Lectures 3130 vegades per 1095 lectors

Comentaris

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY