SHARE

Fa poc va ser notícia que el govern espanyol i altres administracions públiques havien escollit el Real Madrid per a promocionar la marca “España”. A canvi, és clar, el club madridista rebia uns tres milions d’euros. Determinats mitjans (com el diari Gol) van exclamar-se: i per què no utilitzar el Barça que, actualment, guanya més títols que ningú i practica un futbol atractiu i vistós? La resposta la va donar el ministro Sebastián: perquè la junta anterior s’hi va negar. Un cop més, doncs, hem de donar les gràcies al Joan Laporta per haver rebutjat el que hagués estat un atemptat contra l’essència i la història del Club.

El Barça és un club català i universal. Mitjançant les quatre barres a la samarreta i les pròpies accions i declaracions dels membres de l’anterior junta es va reforçar el primer punt. El segon, la universalitat i l’exteriorització de tota una llarga sèrie de valors positius, va prendre força a partir de l’acord amb UNICEF. Això últim, l’actual Junta ja s’ho ha carregat acceptant els petrodòlars de l’anti-democràtic estat de Qatar. Com bé va dir el Sala i Martín, la discussió no ha de ser si Qatar és un país democràtic o no. Això és una evidència: no ho és. El que hem de debatre és si el Barça ha d’acceptar portar la seva imatge a la samarreta. La meva resposta és clara: no. I menys si, com a conseqüència, s’acaba arraconat UNICEF o se la fa desaparèixer del tot.

Ara el govern espanyol ha anunciat que proposarà a l’actual junta que el Barça es passegi amb el lema “Visit Spain, visit Barcelona”. El seu objectiu és clar: eliminar la vinculació del Barça amb Catalunya. Esperem que el Rosell, igual que va fer la junta anterior, rebutgi aquest despropòsit. En cas contrari, de ben segur, es trobarà a molta gent en contra.

Lectures 5451 vegades per 1932 lectors

Comentaris

1 COMMENT

LEAVE A REPLY