SHARE

gerard pique catalanes la roja

No m’ha agradat gens el que va declarar ahir en Gerard Piqué a el diari El País explicant que vivim en un país bipolar i que “no entèn els catalans que van contra la Roja”. Una cosa és dir que vol que guanyi la Roja, l’altre qüestionar el sentiment de molt bona part del país en el que vivim. Si això ho diu Oleguer, posant en dubte el que alguns catalans senten per la Roja, l’haurien ja tractar de “pseudo-terrorista” i de fer política. Ho diu Piqué, i avui ho passaran a la Caverna com el català exemplar.

Respecto que sigui fan de la Roja, vivim en un país lliure i és tan lícit ser seguidor de la Roja com no ser-ho.

Respecto que quan era petit trempès amb en Fernando Hierro y la Selección quan jugava Eurocopes i Mundials. Jo no. Mai serà el meu ídol un personatge que va destacar pel seu anti-catalanisme (recordo un episodi on Hierro es va negar a signar un autògraf a un nen per demanar que li posés el seu nom – el del nen – en català). Ni aplaudiré mai un jugador que va donar tanta estopa a jugadors del Barça (Stoickov entre d’altres). En Gerard sabrà de quina part estava en aquells intensos Barça Madrid.

Respecto que sigui capaç de demanar el fitxatge de Pepe pel Barça, encara que fos en un to fictici i en una conversa de “a qui fitxaries..”. Jo mai voldria tenir un jugador que ha estat tan violent amb els “nostres” i que faria bé d’anar al “psiquiatra” abans de passejar-se per camps de primera divisió.

El que no accepto de Piqué es que posi en tel.la de judici el que els catalans que no pensen com ell sentin o deixin de sentir.

Ara entenc el gest de Gerard Piqué, el dia de les eleccions catalanes, demanant a la població movilitzar-se “si els importava Catalunya”. Molts deien que era en pro de la causa nacionalista, ara sabem que no.

Sigui catalanista o espanyolista, no crec que Piqué mereixi ser president del Barça. Ell ja s’ha declarat candidat a la presidència amb el beneplàcit del seu estimat avi i un dels membres més importants del “nunyisme”. Piqué podria ser la continuació de la saga i jo crec que una persona capaç de posar en dubte el que sent i pensa una bona part de la massa social blaugrana no mereix ser president del Barça.

El càrrec mereix una persona més viva, intel.ligent i amb capacitat de mesura. I Piqué, waka-wakas apart, ha demostrat ser més aviat un adolescent no gaire viu amb un tarannà més aviat poc tolerant.

Aquí us deixo les paraules de Gerard Piqué, per si no les heu llegit encara. Les poso en castellà, tal com les va dir…

: “Yo en casa veía los Mundiales, las Eurocopas…y lo celebraba. Hierro era mi ídolo y quería que ganara la selección porque jugaba él y estaban Guardiola y Sergi, del Barça. Cada uno puede pensar lo que quiera, pero yo no entiendo al catalán que dice que quiere que pierda la selección ¿Por qué estás deseando que le vaya mal a gente como tú, del Barça y catalanes? Yo siempre iba con la selección.

Lectures 8680 vegades per 1918 lectors

SHARE
Previous articleIbra jugarà contra el Barça
Next articleMourinho torna a declarar el seu amor pel Chelsea i l'Inter
Blogger culé, que estima el club i diu les coses pel seu nom. Sense filtres, sense pors, perquè crec en la gent honesta, en un model i una filosofia de club innegociable. Unicef sempre abans que Qatar sempre. Si vols saber quan publico un post, segueix-me al twitter o torna aquí per llegir-me. Gràcies i visca el Barça!

Comentaris

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY