SHARE

Qué curiós, no? Tot just acabem d’entrar a la segona meitat de l’any i ja es parla de qui es mereix la pilota d’or, és a dir, que en sis mesos de l’any 2012 ja n’hi ha prou per valorar qui se la mereix, i en part ho entenc, s’han disputat ja tots els títols importants del present exercici i això fa que moltes veus ja es decantin per un o altre. Però realment hi ha d’haver tal discussió?

És complicat veure quiné s el criteri a seguir, però em sembla que ens compliquem massa les coses, si ens remontem a époque son no hi havia jugadors que marquessin époques, i podríem referir-nos dins dels últims 20 o 30 anys en aquelles temporada on no destacaven homes com Zidane, Messi o Maradona, anys on es coronaven homes com Michael Owen i discutíem si Raúl s’ho havia merescut més, allà si que hi havia debat, perquè després sense anar més lluny acaben sent futbolistes que no passen pas a la historia com en el cas del mateix Michael Owen, o Matias Sammer, o Pavel Nedved, per esmentar algún altre nom.

Però, ara és diferent, estem davant d’una época gloriosa on un petitó argentí ja ha fet mèrits més que suficients per sortir en tots els llibres com un dels 5 millors jugadors de la historia del futbol, un futbolista excel.lent que passa per sobre de qualsevol que tingui al davant, que any rere any continua batent récords i més records, i és que no tinc cap mena de dubte, Leo Messi és el millor jugador del món i per tant, seguint a aquest nivel què més dona qui guanyi l’Eurocopa, el Mundial o el que sigui, ell continua sent el millor del món, i per tant, principal favorit a obtener una nova pilota d’or.

Molts deien que al 2010, Xavi o Iniesta es mereixien tal trofeo o que aquest any Casillas se’l mereix, però realment ho hem reflexionat? Sense anar més lluny, molts posaven al de Fuentealbilla com a clar candidat quan Espanya va guanyar el Mundial de Sudàfrica, el per què, doncs per un motiu que sobresortia per sobre dels altres i és l’haver marcat el gol de la final. Si no hagués marcat aquell dia, probablement d’Iniesta no se’n hauria parlat com a posible Pilota d’Or, i és que recordem, aquell any es va pasar quatre mesos lesionat, i que consti que m’encanta Iniesta però tan sols estic posant un exemple. A Casillas, sense anar més lluny se li podría donar una pilota d’or, però més per trajectòria que altra cosa, i és que algú pensa que es pot comparar amb Messi?

En fi, jo ho tinc clar, i és que mentre Messi segueixi a aquest nivel ningú el treurà del pedestal i continuarà afegint més pilotes d’or a les seves vitrines.

@JordiMata360

Lectures 3578 vegades per 1104 lectors

Comentaris

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY