SHARE

RAC1 anunciava ahir a la nit que el reusenc Jon Toral, jugador del cadet A del Barça, faria les maletes en direcció a Londres a final de temporada per jugar a l’Arsenal els pròxims anys. Com ja va passar amb Cesc fa uns quants anys, l’Arsenal es torna a emportar un jove jugador del planter. Es dóna la casualitat que el jugador té de representant el germà de l’entrenador del primer equip del FCBarcelona, Pere Guardiola i que la mare del jugador és anglesa.

Torneig d'estiu 2006 a Marçà (Priorat). Jon Toral (el segon, ajupit començant per la dreta) defensava la samarreta de la UE Vilaplana en aquest torneig

El blaugrana Jon Toral va fitxar pel Barça fa quatre anys provinent de la Unió Esportiva Barri Santes Creus de Reus i ja ha estat convocat pels equips inferiors de la selecció Espanyola.

Però, es pot evitar que els jugadors del planter puguin sortir amb tanta facilitat? Els jugadors de menys de 16 anys de l’Estat Espanyol no poden tenir contractes laborals i per tant, no hi hauria manera legal de mantenir-los lligats al club. Tot i això, aprofitant que Jon acabava de fer 16 anys el club hagués pogut intentar retenir-lo fent una oferta econòmica que temptés el jugador, però la voluntat d’aquest era de marxar, segons informa l’SPORT, i per tant, el club es va estalviar fer aquesta oferta.

Per això, són ja uns quants els jugadors que han deixat el planter del FCBarcelona: Piqué i Cesc són els dos casos més coneguts. Cesc Fàbregas va marxar a l’Arsenal ara fa vuit anys, i s’ha consolidat com a migcampista i capità de l’Arsenal, la seva sortida l’ha fet progressar i en les últimes temporades es rumoreja el seu possible retorn a Can Barça amb la dificultat del cost del traspàs que demana l’Arsenal, una xifra gairebé inassumible per un jugador que ha sortit de la casa on ara vol tornar. L’altre cas és el de Gerard Piqué, que va marxar al ManU fa set anys i va estar cedit per aquest al Saragossa. Lla temporada 2006-2007 amb l’arribada de Guardiola i el fet de ser suplent a l’equip anglès el van decidir a tornar per un preu molt assequible i s’ha consolidat com a central titular de l’equip català. En aquests casos es mostra com la sortida dels jugadors, també ha servit per millorar-los en molts sentits, però sou partidaris de deixar-los marxar? O creieu que el club els ha de retenir? S’ha de tenir en compte que a mesura que van creixent hi ha més competència i només en  poden jugar 11… De vegades que marxin a un altre equip pot anar bé però: s’hauria de reservar el Barça una clàusula de retorn?

Des d’aquí desitjar molta sort al Jon, amb qui en un torneig vaig tenir la possibilitat de jugar amb ell i gaudir del seu futbol.

Lectures 8886 vegades per 2161 lectors

Comentaris

6 COMMENTS

  1. Jo crec que s'hauria de deixar-los marxar cedits amb una clàusula de recompra. O millor dit, el Barça hauria de tenir més vista i cedir si no pot donar més oportunitats a xavals que no poden entrar tan ràpid al primer equip, com han fet amb Martí Riverola per exemple.

    Si no no sabem treure partit a la nostra pedrera…

  2. Es. logic elque esta passant, alprimer euip hi son els millors jugadors del planeta i per tant ho tens dificil i amb una mica de mala sort et pots quedar estancat,el cas de bojan es paradigmatic, a mes si ets bò el barça ja et trucara a la porta, el cas de cesc i de pique et demostra que el fet de marxar no et tanca cap porta, i a mes no vas a un club de mala mort sino a un club que obre les portes a la gent molt jove. L'unica cosa que has de vigilar son els anys que firmes de contracte per a que no et passi com al cesc

LEAVE A REPLY