SHARE

Avui la Caverna Mediàtica ha fet la demostració més ultra dels darrers temps. Sempre ens han fet empassar que donar suport a la Selecció Espanyola no és fer política, si no que era una forma de cohesionar el territori a través de l’esport. N’hi ha que s’ho han cregut sempre això, n’hi ha d’altres que ja els havíem vist el llautó de llarg.

Després de llegir certes portades de la premsa espanyola em venen a la memòria determinades celebracions de títols del Barça on els jugadors han cridat el tradicional “Visca el Barça i Visca Catalunya” o quan algun d’ells ha gosat sortir amb una estelada penjada al coll, o quan algunes vegades s’han mostrat al Camp Nou les famoses pancartes de “Freedom for Catalonia” o “Catalonia is not Spain”. Cada vegada que succeeix qualsevol dels fets anteriorment descrits la Caverna Mediàtica se’ns llença a la yugular per denunciar que els catalans SEMPRE barregem política i esport. Quantes vegades hem hagut d’escoltar aquesta frase?

Veure com el Marca obre la seva portada amb el seu logo banyat de la bandera d’Espanya en homenatge a la “derrota” d’ahir, o insultar un dirigent de la FIFA i acusar-lo d’antiespanyol perquè la Pilota d’Or no se l’emporta cap jugador de la Selección em recorda un atac ultranacionalista típic de l’època del NODO franquista que només he pogut veure en resums de la dictadura per televisió. Escoltar “periodistes” a certs programes de televisió que expliquen que la decisió de la pilota d’Or significa riure’s d’Espanya i dels espanyols o esgrimir que part de la culpa de l’elecció de Messi la té el Barça perquè des del club i la premsa “catalana” s’ha fet campanya perquè no guanyés un espanyol resulta més que patètic.

Espanya no va perdre res, perquè ahir , que quedi molt i molt clar, Espanya no jugava. La Caverna espanyolista es va treure ahir la careta, l’abric i la roba interior d’una plomada. Només els faltava cridar sense vergonya allò de: “Arriba España!”…

Al loro! Qui barreja política i esport de veritat cada dia?

Lectures 3796 vegades per 1350 lectors

Comentaris

3 COMMENTS

  1. per entendre molt be el tema de barrejar politica i esport, hi ha un fantastic llibre publicat per empuries que es diu "futbol.metafora d'una guerra freda" de jordi salvador. En aquest llibre ja parla de la falacia espanyolista i fa una interesant radiografia d'un barça- madrid

LEAVE A REPLY