SHARE

boixos nois mini castillaBoixos Nois al Mini. Diumenge 28 de gener de 2013. Gol Sud primera graderia: banderoles, bufandes i càntics dels Boixos fan ressonar tot l’amfiteatre del filial blaugrana durant el Barça Reial Madrid Castella.

Sonen les alarmes per twitter: “Han tornat els Boixos Nois” – diuen uns. “Sandro, els teus amics ja són a dins” – diuen els altres. I si, segurament quasi bé 500 membres i ex-membres de Boixos Nois es feien sentir com mai….

Però han tornat realment els Boixos Nois? No. Els Boixos Nois no han tornat, perquè mai han deixat d’existir. No ens enganyem, Laporta els va vetar oficialment com a Penya i els va negar l’entrada de “facto” al Gol Nord sota una pancarta o una bufanda de la marca Boixos Nois..

Han deixat de ser visibles perquè precisament per poder ser allí no poden exhibir les seves pancartes o aparèixer com a grup, però sempre han continuat estant allí. Al final, Boixos Nois és el nom que dona l’origen a tot, però els seus membres s’agrupen sota diferents marques: Grup Fidel, Supporters Puyol, Tóxicos Ventura i companyia. Abans tots eren Boixos, ara uns són d’un grup o de l’altre. I si hi pensem bé, fins i tot Sang Culé va nèixer d’una escissió de Boixos Nois…quan aquestes eren a la tercera graderia.

Matitzem...Laporta els va foragitar del Gol Nord, però no els va erradicar totalment i no perquè no volguès, sino perquè perquè sempre van continuar presents en tots els desplaçaments que el Barça feia fora de casa.

Van pactar amb Rosell la seva tornada de forma oficial al Camp Nou. I el seu camí es va iniciar acompanyant el Barça B de Luis Enrique, al Mini. Era una forma d’intentar fer veure el soci blaugrana que un Camp Nou amb una animació a tota màquina canviaria un estadi fred en un indret temible pels rivals. Durant el primer any de Rosell, els Boixos van fer setmana rera setmana, una exhibició de força al Mini.

Fanàtics Barça s’havia bastit com un projecte de Grada Jove d’animació sense violents, amb una cara amable i seriosa, la de l’advocat de l’empresa Invictus Lluís Sabatés i ex-fundador d’Unibarçataris (un autèntic barcelonista de “pro”), però que perseguia també el retorn de Boixos i Casuals de forma oficial, tal com mostraven les famoses llistes de candidats amb antecents (pressumptament vinculats a Boixos i Casuals) a formar part de la nova Grada denunciades pels Mossos .

Sabatés i Marc Vidal (Grup Fidel) pactaven amb la directiva de Cardoner l’inici d’un llarg camí de tornada a l’Estadi. Poc a poc, històrics de Boixos Nois començaven a deixar-se veure pel Gol Sud, la nova ubicació de la mai consumada Grada d’Animació, a pesar dels continuats obstacles que els Mossos interposaven.

El que no sabien Vidal i Sabatés (o no volien saber-ho) és que aquest projecte tenia una data de caducitat no marcada per  Rosell sino pels Mossos durant el prolegòmens de la campanya electoral, tal com racoblaugrana.com sempre va informar. Ningú ens va creure, ningú hi va pensar a fons. Els Mossos havien demanat a tots els candidats que defugissin de qualsevol intent de fer tornar els “radicals” al Camp Nou. No ho acceptarien. No els donarien suport. I en cas de que les coses anessin mal dades, els demanarien responsabilitats. I ni Rosell ni companyia estaven disposats a “rebre” per una cosa que a ulls de la premsa i l’entorn havia fet bé Laporta.

Rosell, valent en periode electoral, s’ho va jugar el tot pel tot. No sabem si perquè realment pensava que podria canviar les coses (convèncer els Mossos), ser capaç de fer que la gent de Boixos acceptès coses inacceptables (com acceptar llistes de membres vetats) o si simplement els va utilitzar per un grapat de vots (que segurament ni tan sols li eren necessaris perquè haguès guanyat igualment).

I qui dia passa, any empeny. I mentre els grups  d’animació s’anaven posant nerviosos en veure que la promesa no veia la llum, el club en culpava els Mossos (que al cap i a la fi van dir i mantenir el mateix que en el seu dia van afirmar durant la campanya electoral).

El club va aprofitar un suposat incident al Palau Blaugrana per comunicar que els Mossos havien insistit en les reticències d’una possible tornada dels Boixos i Casuals en un entorn de violència i com aquell qui no vol la cosa confirmaven que sense les garanties del cos policial, el projecte no tiraria endavant.

Les nombroses trobades dels caps de grups de la Grada d’animació en un bar proper al Mini abans de cada reunió amb la Junta previen el fatal desenllaç i el desgast evident. Oficialment es va acceptar que no hi hauria Grada d’Animació, a canvi s’havia aconseguit durant aquest parell d’anys un acord de mínims, que havia permès l’entrada d’alguns membres de Boixos Nois al Gol Sud en el més estricte dels silencis (sense pancartes ni bufandes oficials). La Junta però continuaria negant l’entrada a algun dels membres amb antecedents penals i donaria d’aquesta manera l’assumpte per mort de cara a la galeria.

Per tant, els Boixos Nois no han marxat mai. Sempre han estat aquí. Deixant-se veure al Mini (aquest any de forma molt menys nombrosa) i als desplaçaments….i de forma més desorganitzada al Camp Nou. I si no han mort ja com a grup, difícilment ho faran. Van resisitir el “boicot” de Laporta i l’ostracisme de l’etapa Rosell.

El que molts blaugrana van experimentar com la tornada dels Boixos al Mini Estadi contra el Reial Madrid Castella va ser un miratge. No han marxat mai….

Lectures 4184 vegades per 1009 lectors

Comentaris

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY