SHARE

Durant la campanya electoral, el Josep Maria Bartomeu va assegurar que seria “molt fàcil” fitxar el Cesc. Evidentment, amb aquestes paraules pretenia esgarrapar uns bona colla de vots, conscient que el d’Arenys era el jugador més desitjat pel soci blaugrana.

Ara bé, un cop a dins, el discurs de la Junta rosellista ha canviat radicalment. Primer, com a excusa per a no oferir més diners, van perpetrar uns escandalosos malabars comptables per a concloure que el Club havia tingut un resultat negatiu durant l’exercici passat.

Tal mentida va ser contestada brillantment pel Xavier Sala i Martín al seu Facebook. L’economista va acusar a l’actual junta d’apropiar-se dels èxits esportius de l’era Laporta. Tot seguit, ens van voler vendre que la forma de negociar de l’anterior Junta havia  “malmès” les relacions amb l’Arsenal. Al seu parer, s’havia “mediatitzat” massa el cas.

Només cal que ens fixem en les portades del Sport i el Mundo Deportivo per a saber qui ha “mediatitzat” l’operació. Durant les darreres setmanes, cada dia hi ha hagut alguna notícia relacionada amb el jugador català: “Cesc plora pel Barça”, Cesc per aquí, Cesc per allà… Fins i tot, el mateix dia que el jugador va confirmar que es quedava a l’Arsenal, el Mundo assegurava que el Barça estaria disposat a oferir 50 milions d’euros i l’Sport parlava d’una oferta de 42. Ridícul.

Un cop rendits a l’evidència, calia buscar excuses. Just el dia següent, l’Sport ja ens parlava d’un pacte “secret” (si ells ja ho sabien, serà que no ho era tant, no?!) pel qual el català vindria l’any que ve a un preu més baix. L’Arsene Wenger, però, ja ha advertit que el Cesc no serà un nou “cas Cristiano”. Tot seguit, el Josep Maria Bartomeu es felicitava per haver “normalitzat” les relacions amb l’Arsenal. Aquí la pregunta és clara: què han fet de diferent? Si s’ha parlat més que mai del Cesc des que ells van arribar! Alhora, disculpava les seves paraules durant la campanya perquè, va dir, llavors no sabia que l’equip anglès no volia negociar. Llavors, per què ho va afirmar amb tanta seguretat?

En fi, es pot debatre sobre si era més o menys convenient pagar més de 40 milions d’euros per aquest jugador. Ara bé, que no ens enganyin i ens vulguin vendre que si el Cesc no ha vingut és per culpa de la Junta anterior. És perquè ells no han sabut fer-ho millor.

Per Albert Bir

Lectures 4533 vegades per 1360 lectors

Comentaris

2 COMMENTS

  1. Molt bon article Albert! Bon debut! Afegiria que el mateix Cesc sabia que no s´estava formalitzant el fitxatge i va contactar personalment Guardiola per expressar-li el seu malestar. Mentre Bartu, l´home del tot "es fàcil" hauria d´estar treballant per tancar la plantilla, estava de gira amb l´equip i ara per rematar-ho se´n va de vacances…

    Mala senyal…

LEAVE A REPLY