SHARE

Lluís Canut ha escrit un article surrealista, d´una baixesa moral irreconeixible en un periodista de la seva talla professional. Llúis Canut compara als “Morenos” de l´època de Nuñez amb totes aquelles persones que opinen de forma crítica sobre la forma de fer periodisme de diaris com Mundo Deportivo, als que anomena “hackers informàtics”.

Abans d´entrar en matèria fem memòria i expliquem que eren els morenos i què són els hackers segons Lluís Canut.

Morenos: el Barça sempre ha tingut aficionats radicals. Ara són els Boixos Nois i els Casuals FCB, abans ho eren els Morenos. Els Morenos, eren els aficionats més ultres i que s´acostaven a intimidar a tot aquell que fes oposició a Nuñez: tan si eres aficionat, com si eres periodista esportiu….

Hackers informàtics: segons la Wikipeida, el terme “hacker” segons els mitjans de comunicació té una connotació negativa i va associada a “delictes criminals” exercits des d´internet. Però la realitat és que hi ha molts tipus de hackers: i la majoria d´ells no tenen l´intenció de fer mal. Canut associa el terme hacker informàtic a tot aquell blogger que critica el periodisme esportiu de certs mitjans de comunicació: Diariogol, pelikano, mundodeportivo

Dit això, diríem que Lluís Canut està molt desbordat per l´èxit d´internet. Internet és un canal on qualsevol persona pot opinar sobre qualsevol tema. I no només del Barça, sino també de la labor que fan certs periodistes esportius.

És trist que Lluís Canut vulgui titllar tot aquell que discrepi en la forma de fer periodisme-escombraries dels Carazo, Perearnau, Guasch, Xavi Mir, etc… de “hackers informàtic”. És trist que Lluís Canut consideri que les persones que denuncien periodistes que filtren informació sense cap cita, ni font, ni res de res, es converteixen en calumniadors i en canvi els  periodistes esmentats són els salvadors de la pàtria.

Al revés senyor Canut. Ara mateix la xarxa la fan les persones i totes les opinions són vàlides. Qualsevol empresa ha de comprendre que el que es diu de la feina d´un mateix és una forma de “feedback” per valorar el seu rendiment i la valoració que es fa de la qualitat de la seva feina. Si la xarxa social carrega contra la feina de determinats periodistes i línees editorials, potser hauran de començar a prendre´n nota, enlloc de titllar-los de “criminals”.

Els “morenos”, segons Lluís Canut intimidaven els periodistes. Els “hackers” no han intimidat ningú. Canut recorda el pitjor Aznar, que ja considerava terrorista a tot aquell que no pensava com ell o aquell que criticava la seva gestió.

És una falta de respecte a la llibertat d´informació i d´expressió utilitzar aquesta comparació. Només han opinat, de la mateixa manera que ho fan dia a dia Lluís Canut, Santi Nolla, Francesc Perearnau, Miguel Rico i un llarg etcétera. El problema rau en el fet que el periodista sempre ha estat el “deu” que jutja, però mai pot ni vol ser jutjat.

Per això a Santi Nolla li molesten tant els bloggers i les xarxes socials, perquè de cop i volta tothom té dret a opinar i molta gent el critica a ell i la seva forma de fer periodisme.

A qui es refereix Canut quan parla de “hackers”? Al Diarioyoya.com? Al racoblaugrana.com? A qualsevol blog que té una linea editorial crítica amb premsa esportiva com Pelikano, Diariogol i certs periodistes que semblen més aviat la Belén Esteban? Canut sembla Rosell, tira la pedra i amaga la mà…

No confongui els bloggers amb hackers de forma voluntària i si us plau no els relacioni amb els morenos, perquè
d´aquesta manera, l´unic moreno aquí sembla vosté.

Font: De los morenos a los hackers informáticos , Lluis Canut

Lectures 7247 vegades per 2029 lectors

Comentaris

9 COMMENTS

 1. Lo de este tío es una verguenza. Pero que falta de respeto a la libertad de expresion.
  Me pregunto si en el mundodeportivo hacen "listas negras" de gente que no opina como ellos?

  Que tristeza la verdad..este artículo hay que difundirlo para desenmascarar a este personaje…

 2. Se refiere a los consejeros 2.0 de Rosell i Didac Lee! Al loro! Que no tengan ningún cargo ni ningún contrato de contrato con el Barça…
  Esos fueron los hooligans que durante un año atacaron sin piedad a la Junta, por delante y por detrás. Cuando publicaréis sus nombres y apellidos, hay que investigar si Rosell les va a pagar los favores prestados.

 3. Per cert podriem saber si hi ha periodistes o persones afins que han aconseguit parkings a les nostres instal.lacions darrerament? Estic segur que no, però es diu.Salut

  • Això és missió impossible. Com es podria tenir accés a les llistes d´abonats de parking de club? I en tot cas, si hi aparegués algú com Santi Nolla, els resultaria molt fàcil tapar-ho dient que ha pagat la seva quota…

   • El parking del club s'ha de pagar, per tant un exercici de transparència d'aquesta junta seria mostrar a la web del club aquelles places que són concedides per causes diverses i no subjectes a pagament. En un moment en que la Junta ens in-forma de la "gravissssima" situació de les finances del nostre club seri molt oportú.

 4. No és Perarnau…… és Perearnau (MD) el que ha estat guardonat per la JUnta a la reunió de Penyes a´l Pais Vasc. S' hauria de corregir el post.

 5. El Canut aquest es va passar tres pobles. Fins i tot el Santi Nolla va haver de cridar-li l´atenció i fer retirar l´article.
  Des del Mundodeportivo no es pot trobar l´article si no vas a l´hemeroteca….

 6. És trist que un periodista de renom com Lluís Canut pugui escriure amb tanta ignorància i fer unes comparacions tan estúpides. M´he quedat glaçat al llegir el que ha escrit. M´ho espero del Nolla, del Perearnau, del Carazo i de tots els cyber-hooligans-periodistes, però no pensava que el Canut es deixés portar per la marea….

  I pensar que en teoria Canut era un personatge imparcial que era el fil conductor dels debats a Can barça….ara entenc perquè el van escollir a el..

 7. El senyor Canut encara ens ha d'explicar què ens va costar la gracieta d'anar a cobrir el gol 1.000 de Romario al Brasil… I aquest va de transparent?

LEAVE A REPLY