SHARE

Segurament que a molts de vosaltres us sonarà el terme que encapçala aquest article, “l´entorn”, un concepte “cruyffista” que emprava l’ex tècnic holandès en la dècada dels anys 90 per anomenar tot allò que envoltava al nostre club, sobretot quan feia referència als mitjans de comunicació i als temes extra-esportius.

El terme “entorn” ha pres de nou rellevància en els darrers temps, sobretot des de l’arribada de la  Junta nova al govern de l’entitat, i sobretot amb la publicació de tota una sèrie de notícies extraesportives  que, dia sí dia també, han aparegut als diaris més llegits.

Darrerament s’ha parlat i s’ha publicat informació de temes diversos referents a la gestió de la Junta de Laporta i que ara mateix estan sent avaluades en una auditoria, s´han filtrat des d´elevades factures del càtering de la llotja fins a desorbitants despeses per festes privades organitzades a Luz de Gas o a l´Hotel Majestic. En la seva majoria han estat filtracions dels resultats de la Due Diligence que està duent a terme l´empresa KPMG.

Totes les informacions destaquen l’elevada despesa econòmica dels anteriors rectors enfront de la política
d´austeritat pregonada pels dirigents actuals, un fet que xoca davant de certes actituds de la junta de Rosell, com la recent incorporació de tres ex-jugadors com assessors remunerats de la junta directiva o d’un ex entrenador nomenat com a director de la ciutat esportiva (el qual curiosament va col·laborar amb Rosell en alguna de les seves empreses).

Tornant al cas de les filtracions de la Due Dilligence que està realitzant l´empresa KPMG, donada la confidencialitat amb la que s’han de realitzar aquestes gestions d´auditoria en qualsevol empresa del món real, sorprèn la facilitat amb que la han sortit a la llum part d´aquestes dades… i fa que molts ens preguntem d’on han pogut sortir les mateixes.

Les filtracions són contínues i donada la tranquil·litat del club davant de les mateixes i el fet  que ni tan sols es plantegi cap tipus d’acció legal contra KPMG (possible autora de les filtracions?) o bé la seva substitució com a empresa encarregada de l’ auditòria, tot fa pensar que l’origen d’aquestes filtracions potser cal buscar-lo dins el propi club.

I si realment aquest fos el cas, una nova pregunta ens hauriem de formular: a qui beneficien les filtracions? I a qui perjudiquen clarament? Sense cap mena de dubte als membres de la Junta anterior.

Les darreres informacions apunten  que la Junta Directiva actual farà pública aquesta Due Diligence a l´Octubre , mesura defensada i acceptada des del primer moment per la Junta anterior, tal com Alfons Godall ha demanat reiteradament. Encara que espero que aquest cop ens presentin el document íntegre realitzat per l’empresa encarregada com a prova verídica per  poder ser analitzada en detall i rebatuda  i no un informe o un powerpoint elaborat per ells , com va ser el cas de l´auditoria econòmica presentada per Javier Faus en el seu mític powerpoint.

Espero que aquest acte serveixi d´una vegada per acabar amb tots aquests rumors sobre la gestió de la Junta anterior i sobretot amb aquesta campanya de desprestigi que no ha fet res més que perjudicar la imatge del club independentment de qui n´hagi pogut sortir més o menys beneficiat individualment.

El més preocupant ha estat que les filtracions no només afecten  La llotja sino també al vestidor: els protagonistes de tot plegat que no són altres que els jugadors. Així s’han denunciat jets privats i sobretot regals, com els rellotges entregats com a premi per la consecució d’alguns títols. Tot plegat porta camí de convertir-se en un debat tant demagògic com absurd, donat que en moltes empreses d´avui en dia és usual qualsevol tipus de retribució variable en el cas que la mateixa persona assoleixi els objectius acordats.

Aquest aspecte és especialment preocupant ja que una de les claus essencials que expliquen els èxits obtinguts els darrers anys cal buscar-la en la tranquil·litat amb la que ha pogut treballar la plantilla i el cos tècnic, i aquestes informacions aparegudes tan sols poden afectar negativament el rendiment de la mateixa, com ja va avisar Cruyff en un dels seus articles. Per tant i pel bé del nostre club, el millor seria que el focus dels debats no fos el què guanyen o els privilegis que els jugadors han pogut tenir, sinó  el seu rendiment i sobretot la seva implicació al terreny de joc, un aspecte tant important com el nivell de qualitat d’una plantilla.

Per últim i també en aquest “entorn” cal englobar els últims atacs que des de Madrid han arribat contra la figura del nostre entrenador, Pep Guardiola, desprès de la critica que aquest va fer als mitjans de la capital després de la lesió de Messi al Calderón. Així des d´alguns mitjans de la Caverna Mediàtica  se l’ha acusat de superb i d´actuar com un feixista per posar  Eduardo Inda en el punt de mira de potencials seguidors exaltats.  Tots aquests atacs només son una continuació d’aquells que es van produir la  temporada  darrera davant la impotència capitalina provocada per la superioritat culé, tot i que en aquella època els dards solien anar dirigits contra el president Laporta.

Aquest any sembla que el “blanc” dels atacs serà el nostre entrenador. I sembla ser que ho haurà d´afrontar tot solet, ja que des del club no es veu gaire que ningú el vulgui defensar. De la seva capacitat per portar la situació endavant i sobretot per poder-ne aïllar la plantilla dependrà l’èxit o el fracàs d’aquesta temporada.

Lectures 5145 vegades per 1758 lectors

Comentaris

1 COMMENT

LEAVE A REPLY