SHARE

reforma estatuts barça

Llegim amb preocupació les reformes estatutàries que la directiva actual vol introduir per fer més dures les condicions per aspirar a formar part d’una junta directiva o per ser directament president del Barça i que es podrien fer oficials avui mateix després de la Junta d’avui. Els canvis hauran de ser aprovats pels socis en assemblea ordinària.

Canviaran algunes condicions com la de ser soci del Barça amb una antiguitat mínima de 10 anys o imposar un límit d’edat per accedir a la presidència que són assumibles per tots els socis.

De les altres reformes que hi ha sobre la taula n’hi ha una de molt sensible: que serà la necessitat de presentar un aval personal per cada un dels membres de la candidatura de cara a unes eleccions. Fins ara l’aval era per tota la candidatura, canvi significatiu.

Entenem que el Barça és un club plural, divers, conformat per diverses nacionalitats, orígens i capes socials. Ja és prou difícil ara mateix poder aspirar a ser president del Barça com perquè una limitació d’aquest calibre converteixi el Barça en un club al que només hi puguin accedir les èlits i els personatges més rics de la societat catalana.

És cert que s’han d’incorporar mecanismes de control perquè una persona no pugui accedir al club i destrossar l’economia, pilar fonamental per l’existència de l’entitat. Però creiem que hi ha molts instruments per poder “controlar” la gestió de qualsevol president/junta directiva.

El Barça hauria d’estar dirigit pels millors gestors, no pels més rics. Ser ric no és sinònim de bon gestor i això està completament demostrat en uns dies on el país està sumergit en una inmensa crisi.

Els directius de la Junta actual s’ho haurien de rumiar, la seva decisió és important i sensible pel futur del club. Volen assegurar el futur del club a unes “castes econòmiques” o equips d’executius qui siguin realment bons?

Lectures 1942 vegades per 587 lectors

Comentaris

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY