SHARE
Anunci a la premsa per buscar jugadors per formar el club.
Anunci a la premsa per buscar jugadors per formar el club.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

El 29 de novembre del 1899 el Gimnàs Solé vivia el naixement del nostre Barça de la mà de Gamper. El que va nèixer com un club amb la voluntad de poder disputar partits de football ha evolucionat molt durant els seus 115 anys de vida convertint-se ben aviat en referent de la societat catalana i en més que un club, a més de ser referència mundial.

Per celebrar aquest aniversari , a més de publicar el primer himne oficial del club, i aprofitant el terme per referir-se  de culer usat per referir-se als aficcionats  al Barça, el club ha impulsat una campanya a les xarxes socials per pujar un vídeo o una foto a aquestes amb els dits fent el símbol de la lletra c i davant d’on està situat el cor. Des dels temps en que els culs dels aficcionats que es veient dels aficcionats presents als partits al camp del carrer Indústria,  el terme culer s’ha popularitzat per referir-se als qui estimen els culers blau i grana.

A banda el club i per recordar com es va gestar el naixement del club, val molt la pena l’article que publica Josep Bobé rescatant un extracte del diari de memòries del periodista Eloi Junqueres, periodista qui fou present en l’acte en el que es va constituir el club i que per tant l’explica en primera persona. A més d’aquest i el mateix sentit  de recuperació de la memòria històrica del club, el periodista Ángel Iturriaga, autor recentment de la bíografia de Paulino Alcántara, qui fa un recull de 115 obres imprescindibles sobre els 115 anys d’història del nostre Barça, i en la que Racó Blaugrana té el plaer d’estar present.

Escrit que certificava el naixement del club.
Escrit que certificava el naixement del club.

 

 

 

 

 

 

 

A més l’aniversari del club ha provocat nombroses reaccions de felicitacions a les xarxes socials, aquí us en deixem un recull.

Lectures 4779 vegades per 697 lectors

Comentaris

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY