SHARE
Agustí Benedito en una imatge d'arxiu.
Agustí Benedito en una imatge d’arxiu.

Agustí Benedito creu que el Barça fitxi o no a Coutinho no serà tant rellevant  com alguns pensen per l’èxit o no de la moció de censura que impulsarà contra las junta. L’ex candidat a les eleccions al 2010 i al 2015 ha concedit una extensa entrevista al “Que t’hi jugues” de la Cadena SER on ha confirmat que el divendres dia 1 de setembre presentarà l’escrit del vot de censura  a les oficines del Barça.

El vot de censura anirà dirigit a tota la junta i a partir d’aquell dia el Barça tindrà 5 dies per lliurar-l’hi el doble de paperetes al nombre mínim perquè aquest es voti a tots els socis en un dia de partit al Camp Nou. A partir que Benedito i el seu equip rebin les paperetes del club s’iniciarà el període de 14 dies hàbils per recollir les signatures necessàries, que estarien al voltant de 16.500 o sigui el 15% del cens total de socis del proper divendres dia 1 de setembre.

Durant aquest període el Barça jugarà segur tres partits a l’estadi, el derbi contra l’Espanyol, l’inici de Champions amb la Juventus i un partit entre setmana amb l’Eibar, a més de tenir també la possibilitat de recollir a Girona en el partit contra els gironins i inclús un partit contra el Las Palmas a l’estadi el diumenge 1 d’octubre. En aquest sentit, Benedito ha explicat que el Barça facilitarà carpes a l’estadi per la recollida, podrien ser fins a quatre, el cost de les quals serà de 1.300 euros més IVA per cada partit,diners que seran finançats pel mateix Benedito i Lluís Geli, el seu segon i qui també firmarà el vot de censura.

Al voltant dels motius de la seva iniciativa, ha reiterat que “el Barça està en una greu situació institucional i els socis han de decidir si volem que continuï aquesta junta”, alhora que mostrava el seu convenciment que aconseguirà les firmes perquè es voti la moció. En aquest sentit, ha destacat de nou que “els signants no em donen suport a mi, el donen al vot de censura a la junta actual ”, a més d’explicar que durant el seu procés de recollida de suports via web i telefònica en va aconseguir  més de 12.000, dels quals segons els seus càlculs un 5% podrien no ser vàlids per no ser socis del Barça o per d’altres motius.

Al voltant de possibles suports a l’entorn blaugrana, ha destacat que no ha parlat amb Joan Laporta , qui ha dit que signaria però no faria campanya per la iniciativa, des de que va anunciar que buscaria suports per un vot de censura. Sobre Toni Freixa ha dit que no en sabia res i que creia que la  seva posició era més indefinida alhora que  comentava haver estat en contacte amb  d’altres grups de l’ampli entorn blaugrana.

Agustí Benedito també ha expressat que no descartava que la junta decideixi convocar eleccions abans de que es puguin recollir firmes o votar el  vot de censura perquè “té lògica: per la relació que sembla que tenen amb el planter del primer equip i sobretot pel descontentament present en el barcelonisme”.  Al voltant dels motius del vot, ha deixat clar que aquests s’han d’entregar al club quan els porti les signatures recollides i que té clar que seran claus perquè en cas de no prosperar no es podria fer-ne una altre pels mateixos motius durant un any.

Entre els més destacats,planificació esportiva a banda,  l’ex candidat ha destacat de nou l’assumpció de culpa per part del club en el cas Neymar per exonerar a Sandro Rosell i Josep Maria Bartomeu i també la relació del club amb Qatar els darrers anys. En aquest sentit ha destacat que Qatar Sport Investment, amb qui el Barça va firmar l’acord de patrocini de la samarreta, és propietat de l’emirat de Qatar, propietaris també del PSG, i que són els que han deixat el Barça sense Neymar aquest estiu.

Al voltant de si el tancament del mercat blaugrana i el possible fitxatge de Coutinho podrien afectar l’èxit o no de la iniciativa, Benedito ha afirmat que “el fitxatge o no de Coutinho no crec que sigui tant rellevant com alguns poden pensar ”. En aquest sentit ha dit que li semblaven més importants els possibles resultats del primer equip, alhora que afirmava que assolir o no l’objectiu de les 16.500 firmes perquè es voti i no la moció anirà de ben poc.

 

 

Lectures 3696 vegades per 779 lectors

Comments Closed