SHARE
Agustí Benedito en una imatge d'arxiu.
Agustí Benedito en una imatge d’arxiu.

El vot de censura impulsat per Agustí Benedito no suposa donar-li suport a ell sinó que l’unic objectiu és que la junta del Barça dimiteixi. Aquest és l’objectiu clar de la iniciativa impulsada per qui fou candidat a les eleccions del 2010 i del 2015, a qui Racó Blaugrana ha pogut entrevistar per parlar a fons del tema, una conversa de la que avui publiquem la primera part.

¿Com valores la situació actual del club després de l’estiu que han passat els culers amb la marxa de Neymar i la falta de reforços i amb els que han arribat pagats a preu d’or? Aquesta situació evidencia més la necessitat d’un vot de censura a la junta actual?

El Barça viu un crisis greu a nivell institucional, social i econòmic i això és el que explica la iniciativa del vot de censura que vàrem anunciar ara ja fa més d’una setmana. És cert que aquesta finestra d’estiu on era imperiosament necessari que l’equip es reforces tenint en compte la temporada anterior ,i veient com han evolucionat els nostres competidors, i un cop tancat el període molts convindrem que el planter no és fort sinó més aviat més febles.

Per tant un element més de descontentament i segurament una raó més per exigir la dimissió immediata dels  responsables, la directiva del Barça i el seu president.

El Barça ha fitxat Dembele per uns 150 milions i per Coutinho el club hauria arribat a oferir fins a 160 milions comptant fixes i variables. Com valores aquests casos i sobretot la planificació esportiva del club aquest estiu?  Aquesta aparent falta de rumb en la parcel.la esportiva d’aquest estiu i dels darrers anys  és preocupant?

És molt preocupant precisament per l’absència d’una estratègia i d’una planificació, estem davant un desgavell a nivell de gairebé tota la institució i en la parce.la esportiva una demostració més d’aquesta manca d’idees i de lideratge que augmenta el perill i la necessitat de remoure i canviar l’equip directiu del club.

Els responsables d’haver portat el club en aquesta situació, el president i la seva junta, segur que no seran capaços de remuntar-hi i per això el canvi a la junta directiva es fa més necessari que mai.

A alguns socis pot no agradar-los Agustí Benedito o poden tenir dubtes sobre si existeix una projecte de futur pel club  en l’oposició blaugrana, quins arguments els donaries perquè firmessin a favor del vot de censura?

Vull aclarir que el vot de censura segur que no és un tema de suport a qui el promou, té un únic objectiu que és que la junta directiva del Barça dimiteixi.Un cop assolit aquest objectiu, compartit per milers i milers de socis, s’entrarà a un procés electoral i llavors es presentaran els qui es vulguin presentar.

Fa només 2 anys hi va haver-hi eleccions i els que ens vàrem presentar ja vàrem parlar a fons de quins eren els nostres projectes. És molt important que quedi clar que la moció no va de donar-li suport a Benedito ni a cap altre persona, és de tema dels que coincidim en la necessitat i urgència de la dimissió d’aquesta junta directiva.

Joan Laporta ha dit que firmarà però no farà campanya per la moció, Toni Freixa diu que ara no toca i d’altres membres de l’entorn no s’han pronunciat. Com valores la seva actitud des de que vas el teu procés de recollida de suports previ a la moció?  Ha canviat la teva opinió sobre la seva postura? Has parlat amb alguns d’ells des de que vas anunciar oficialment que faries la moció?

El suport en aquests primers dies des de que de manera oficial vàrem activar el vot de censura és massiu, amb anterioritat ja vàrem obrir una web per recollir adhesions ,on en vàrem recollir 12.000, per tant crec que estem en una situació en la que com mai abans en la història del club hi ha una disconformitat frontal contra les polítiques d’aquesta junta directiva.

Pel que fa a la resta d’actors o veus de l’entorn, crec que el suport és majoritari per tot arreu, Laporta, com hem dius, va dir públicament que donaria suport al vot de censura un cop s’activés, a Freixa tampoc li he sentit cap comentari en contra del vot i pel que fa a la resta de persones entenc que a partir de l’activació del vot divendres totes aquelles veus que no estan d’acord amb aquesta junta s’aniran manifestant a favor del vot de censura.

No he parlat amb ells, des de que vaig fer l’anunci públic d’aquest vot de censura no hi he parlat però entenc perfectament que molts d’ells esperessin el moment que el vot s’activés oficialment. Un cop activat, repeteixo que crec que totes aquelles veus partidàries de la marxa de la junta les anirem escoltant a favor d’aquesta iniciativa que persegueix aquest objectiu.

En el procés de recollida de suports has recollit  unes 12.000 adhesions, aquesta xifra ha augmentat molt després dels fets d’aquest estiu a can Barça com la marxa de Neymar?

La marxa de Neymar provoca un activisme gran dins la massa social del Barça igual que la inquietud per la no signatura del contracte de renovació de Leo Messi, son dos fets que evidentment inquieten molt al barcelonista. Pel que fa al suport explícit al vot, he de dir que sí vàrem notar un increment important de socis a favor del vot de censura.

Si haguessis pogut parlar amb Josep Maria Bartomeu abans de presentar el vot de censura, què l’hi hauries dit? Què li diries si parlessis amb ell ara?

Li diria que ho deixes córrer, ell ha tingut la oportunitat aquests darrers dos anys i segurament tenia un projecte de bones intencions però la seva execucció i sobretot la pràctica constatada de la seva gestió estan fent molt mal al Barça.

Per tant hauria de dimitir amb els seus companys de junta directiva,i més entenen que hi ha elements externs com l’empresonament del seu amic i soci, Sandro Rosell, que poden afegir incertesa i complicació al marc de les seves decisions.

Que escolti bé els socis del Barça, que escolti bé el suport que tindrà del vot i que en concordança , i per respecte a l’essència del Barça com a club únic al món on els seus socis escullen i remouen les juntes, dimiteixi.

 

Lectures 5555 vegades per 2001 lectors

Comments Closed