SHARE
Agustí Benedito en una imatge d'arxiu.
Agustí Benedito en una imatge d’arxiu.

Agustí Benedito creu que si s’aconsegueix el mínim de signatures perquès es voti, les probabilitats que la junta tingui de dimitir són molt altes. Segona part de l’entrevista a l’impulsor del vot de censura qui ens parla de la polèmica amb el club pel termini així com també de quan s’anunciarà com es recolliran les signatures dels socis que vulguin donar suport a la iniciativa.

Per tal de que es voti la moció caldrà que recolliu unes 16.570  firmes durant 14 dies hàbils i la primera polèmica amb el club ha arribat pel fet que el club considera que el termini comença a comptar el dia després de la posada a disposició de les butlletes i no de la seva recollida com considereu vosaltres. Quan anireu a recollir les butlletes? Considereu que la interpretació de la norma no s’ajusta als estatuts del club?

No s’ajusta segur, aquí no hi ha cap discussió possible, l’article 55 dels Estatuts del Barça és claríssim i no dona espai al dubte, els terminis compten a partir  de que les butlletes són rebudes pel promotor del vot. Crec que els nervis, la  tensió i la constatació del suport que té el vot a nivell social fa que hi hagi nervis, cal recordat que un vot de censura és una acció de democràcia participativa que referma la nostre identitat com a club únic al món.

Per això jo els demano que es calmin i que no emetin missatges que sembla que vulguin minorar o escurçar la opinió dels socis en una decisió de molta transcendència. Nosaltres, en compliment dels estatuts, anirem a recollir les butlletes el proper 8 de setembre i a partir d’aquí d’aquell iniciarem les accions per la recollida en un termini que acaba el 2 d’octubre, dia en el que estic confiat d’entrar al club amb aquest mínim número de suports que permeti que tots els socis puguin decidir.

Un altre punt de polèmica fa referència a la consideració dels dies hàbils per part de les dues parts, mentre vosaltres considereu que dissabtes i diumenges no són hàbils el club considera que només els diumenges no són hàbils al no tractar-se d’una administració pública. Creieu que es una errada per part vostre o manteniu la vostre postura?

El club sembla que té aquest interès de limitar o escurçar interpretant restrictivament les normes, i el que sembla és que persegueixen que sigui la mínima expressió i posar tants pals a les rodes com puguin, una actitud molt sorprenent i molt contrària al que és el F. C. Barcelona.

Des del nostre punt de vista és clar que els dissabtes han de ser considerats dies inhàbils i per tant més enllà de l’opinió que pugui tenir una o altre persona del club, nosaltres després d’haver-ho mirat i remirat complirem escrupolosament els estatuts i ens defensarem de l’intent de retallar-ho que sembla que la junta directiva té en aquests moments.

En funció de totes aquestes consideracions comptareu segur amb tres partits a l’estadi, el derbi contra l’Espanyol, l’estrena a Champions amb la Juve i en lliga contra l’Eibar , mentre el dubte està al partit del Girona i contra el Las Palmas el dia 1 d’octubre. . Creus que són partits suficients per aconseguir el vostre objectiu? La recollida els dies de partit pot ser la clau de l’èxit de la vostre proposta?

El que si tinc la sensació és que si aconseguim vèncer aquest repte tant extraordinari, inclús diria que històric, no ho farem molt sobradament sinó que crec que les farem a l’última hora i a l’últim minut essent capaços de recollir fins l’últim soci que tingui ganes de signar.

Està clar que un partit o dos més són molt importants, per això ells tenen la intenció de retallar dies vulnerant el sentit d’uns estatuts que ens atorguen aquests dies, la diferencia entre el dia 19 com defensa la junta o el 2 que defensem nosaltres pot ser definitiva en l’èxit del vot de censura.

Com estructurareu la recollida de signatures? Com podran firmar els socis blaugranes a favor de la moció  de censura?

Nosaltres no som el equip i no tenim gent a sou i ho estem fent amb la bona voluntat d’un grup de socis que estem treien temps de les nostres famílies i fem el que podem. Serà anunciat a través del web i d’altres mitjans el dia que recollim les butlletes i aquell dia anunciarem els punts de recollida que tindrem arreu del país i la capacitat de posar-se en contacte amb els promotors perquè siguin recollides als casos on el soci li costi desplaçar-se.

Per tant, com la recollida serà el proper divendres dia 8 a partir d’aquell dia explicarem com ho farem i evidentment el dia següent, el dissabte dia 9, els qui assisteixin al partit contra l’Espanyol ja podran firmar pel vot.

Has comentat que veus més complicat aconseguir les firmes que guanyar el vot de censura amb més de 2/3 parts dels socis firmant a favor i més del 10% de participació del total de cens barcelonista. Creus que si aconsegueixes les firmes, el percentatge d’èxit de la moció seria més elevat que en d’altres ocasions?

N’estic segur, des de la modificació dels estatuts que va triplicar el nombre de suports necessaris per tirar endavant el vot fa que la dificultat sigui en la recollida i no tant el dia de la votació. Si un 15% del cens del club pren l’acció de donar suport a un vot de censura clarament ens situarem en un escenari on el suport a aquesta iniciativa és molt important.

Si s’aconsegueixen les firmes, les probabilitats de guanyar el vot seran altíssimes, a més aquest mateix president i aquesta junta directiva vam estar activament i promovent un vot de censura a un altre president fa 9 anys i quan el resultat va ser d’un 60% però no dels dos terços, tots recordem perfectament que ells van exigir la dimissió d’aquell president. Per tant, si es dones un resultat advers per ells que fregues els 2/3 terços no s’entendria que defenséssim seguir.

Per tant, com el requisit mínim és tant elevat, jo no tinc cap dubte que si  els avals s’aconsegueixen, la junta haurà de dimitir pel resultat de la votació. No obstant no descarto que no arribem en aquest punt.

En algunes entrevistes has afirmat que creus que Bartomeu podria dimitir. Creus que podria dimitir abans que es presentessin les firmes o abans de que es votes la iniciativa?

El que he dit i dic és que no descarto un escenari d’una dimissió o d’un anunci d’un avançament d’eleccions , de fet Bartomeu al mes de gener del 2015 i davant d’una situació adversa molt menor a l’actual ja va fer un anunci d’avançament electoral per rebaixar la tensió. Des de l’anunci fins les eleccions l’equip de futbol va guanyar el triplet i aquelles eleccions les va guanyar ell, les va guanyar el triplet.

Actualment la pressió i les circumstàncies són molt més potents que en aquella situació i per tant un president que ja va prendre aquesta decisió en aquell moment no descarto que ho pugui tornar a fer i es podria donar en qualsevol moment. A més, també hi ha altres elements que poden incidir en la situació general del club, el mes d’agost és inhàbil però no el de setembre i recordo que Sandro Rosell és a presó acusat de temes molt greus i la seva proximitat amb Bartomeu és pública i notòria i per tant no descarto que es puguin produir notícies.

A més la situació és molt complicada, amb el planter del primer equip públicament denotant la seva falta de complicitat amb la junta, la constatació de la contrarietat de la massa social i en els propers partits a l’estadi es poden provocar noves manifestacions, la situació econòmica és molt preocupant o amb la darrera finestra d’estiu demostrant la incapacitat per gestionar bé tot i la nòmina inflada d’executius  i responsables no repetida a cap altre competidor. Per tant, es donen molts factors perquè Bartomeu pugui  prendre la decisió de dimitir, no dic que hagi de passar sinó que no es pot descartar.

Lectures 3445 vegades per 645 lectors

Comments Closed