SHARE

El club i l’agent ha fet calaix amb el Barça

L’acord entre Barça i Arsenal  podria estar més que proper, ahir es parlava d’un acord per 20 milions d’euros que es podria anunciar en qualsevol moment, i el moviment no seria ni el primer, ni potser el darrer, entre els dos clubs els darrers anys. Així de completar-se el moviment, seria el sisè futbolista de les files gunners que arribaria al Barça, en un traspàs d’homes que es va iniciar l’any 2000 quan Gaspart gairebé es va gastar tota la clàusula de Figo en dos homes.

Aquells dos primers, Overmars i Petit, van tenir un cost pel club de gairebé 45 milions, i cap dels dos va donar el rendiment que el club esperava d’ells. Per sort el següent, va tenir un rendiment  molt millor i un cost molt inferior, primer va arribar cedit i després gratis,  com fou el lateral holandès Gio Van Bronckhorst.

El següent fou un jugador molt més conegut i important pels gunners, a més d’una estrella mundial, com Henry qui aterraria as l’estiu del 2007 al club, després de més d’un intent, per 24 milions d’euros. El francès va donar un rendiment irregular en les tres temporades de culè, la seva millor temporada la temporada del triplet, però molt millor que el bielorús Hleb, qui arribaria un any després 15 milions i només jugaria un any al club.

Per parlar del darrer moviment no cal anar tant lluny i aquest també fou el feliç desenllaç a un cas que portava més d’un estiu duran, la tornada de Cesc al Barça, que s’acabaria tancant per un fix de 29 milions més 6 variables, en un fitxatge al que també caldria sumar els 5 als que renunciava el futbolista. En total, 119 milions els que han passat de la caixa blaugrana a l’anglesa, o el que és el mateix, el Barça ha finançat un 38 % dels fitxatges gunners,310 milions, d’aquest darrers dotze anys.

A més del club, un altre persona ha estat més que contenta de totes aquestes arribades al club blaugrana, i no és altre que Darren Dein, l’agent de molts dels futbolistes que han arribat al club. El fill de David Dein, vice-president del club anglès fins que al 2007 se’l va obligar a marxar, a més de guanyar-hi amb el nostre club, també ha fet negocis amb altres futbolistes que han marxat de l’equip de Wenger, com Van Persie el darrer, no n’és l’agent però l’assessora,  o Clichy.

A més Dein també  és l’agent de Song, a més de Cesc, Henry, els que de fet haurien estat els fitxatges més cars que han arribat al club als darrers anys. És ben curiós, com des de la marxa de Dein de l’Arsenal, els homes aconsellats pel seu fill han deixat any rere any el club anglès debilitant-lo cada cop, cap títol des de llavors,  fins llavors i amb el seu pare al club havien pogut retenir estrelles com Bergkamp o Wright, però també deixant uns bons calers a la caixa.

Veurem com acaba el tema Song i quin és l’import que cal afegir al saldo positiu pels anglesos i a Dein als darrers anys, en una relació que per molt que estiu rere estiu se’ns digui que Wenger s’enfada per l’interès blaugrana per algun futbolista seu, ha estat força més que profitosa , en relació preu-rendiment, pels anglesos.

Lectures 3441 vegades per 917 lectors

Comentaris

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY