SHARE

 

Josep Maria Bartomeu en una intervenció a l'assemblea.
Josep Maria Bartomeu en una intervenció a l’assemblea.

Josep Maria Bartomeu va viure ahir una estrena força plàcida en una Assemblea de compromissaris com a president del Barça. Amb  una assistència nombrosa, 1.100 compromissaris, la junta va tirar endavant totes les seves votacions , només un cop a la historia una junta n’ha perdut alguna, però  el més interessant van ser les revelacions que es van donar i, com en d’altres anys, les preguntes dels socis.

El primer anunci no va ser sorpresa, doncs Bartomeu va confirmar el que la premsa havia avançat, que te la intenció de presentar-se a la reelecció l’any 2016 amb la junta actual, tot i que potser no amb tots els integrants actuals per algunes situacions viscudes ahir. A més, el president també va anunciar que en la propera assemblea  es votarà el nou patrocinador de la samarreta, obrint la porta a un canvi de Qatar que ara que no hi ha Sandro al davant ja no sembla tant atractiva pels membres de la junta, així com també els projectes del nou Palau i del nou Camp Nou.

Entre les votacions que van fer els compromissaris hi va haver la ratificació dels acords amb Beko, tercer partner del club amb un 9% dels ingressos sense Nike ni Qatar o sigui uns 10 milions per temporada, i Intel, per 4,5 anys i amb un acord que suposa el 2% dels ingressos sense Nike ni Qatar o sigui 2,22 milions. El que cal destacar d’aquesta aprovació es que aquesta podria ser impugnada, el grup Manifest ho va insinuar abans de l’Assemblea,  dons cap de les dues votacions estaven incloses a l’ordre del dia de l’acte, requisit indispensable tal i com deixa clar la llei d’associacions i que obre la porta a que qualsevol compromissari pugui demanar una votació en alguna altre assemblea.

Com en anteriors assemblees el millor va venir en el torn d’intervencions, aquí us deixem el vídeo d’una de les més destacades, i preguntes dels socis, on varen sortir temes com Viagogo, on Faus va negar que actualment treballi amb el club i desconèixer unes  declaracions d’Emili Sabadell , executiu del club, on afirmava que sí. A més d’altres com el fet que Iñaki Urdangarin encara sigui patró de la Fundació del club, i ho serà fins que acabi el mandat, o la suposada mà negre denunciada per Bartomeu al cas de la FIFA, no descoberta i que es referia a qui hauria posat la denuncia que ho hauria iniciat tot.

Menció a part mereixen  dos temes, el primer d’ells l’acció  de responsabilitat contra la junta de Joan Laporta, amb més d’un soci demanant una nova votació de la mateixa i Bartomeu defensant que la sentencia que es sabrà la setmana vinent serà el millor pel club, siguin  o no condemnats els anteriors  directius, i descartant una rancúnia més que evident en la mateixa. El segon la situació de Toni Freixa a la junta, la dimissió del qual van demanar alguns socis i que Bartomeu va dir que no presentaria i que es rentarien els plats bruts a casa, amb una cara de molest de l’ex secretari del club que valia més que qualsevol paraula del president.

Per acabar, cal fer menció a una de les darreres intervencions del president Bartomeu abans d’acabar l’acte i dirigida als periodistes assistents a l’acte, i als que instava a “Que informin bé”, paraules textuals del president que no saben si volen dir que aquests han d’informar tal i com a ell i a la resta de la junta voldrien que s’expliquessin alguns fets, més enllà del que la realitat pugui dir d’ells.

 

 

Lectures 4075 vegades per 766 lectors

Comentaris

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY