SHARE

Que podríem explicar més del que ja s´ha dit sobre el Barça Real Madrid? L´exhibició del Barça d´ahir nit va ser la més gran de la història en un Barça-Madrid. No per la golejada, sinó en la forma en què aquesta es va produir. El Barça no va ser superior, sinó que va ser infinitament superior als blancs.

Alves deia que havia estat “una cura d´humilitat”, mentre Guardiola més o menys coincidia amb Valdano en què “la diferència entre ambdós equips no és tan gran”. Mentrestant Mourinho intentava prendre alguna quota de protagonisme desafiant al Barça: “Recordo que l´any anterior vàrem venir la primera vegada amb l´Inter, però al final el Barça va acabar veient la final de la Champions per la tele”.

El Barça va guanyar perquè té un millor equip, un equip que juga segons un patró de joc adaptat a una filosofia, el famós model que Guardiola va homenatjar a la roda de premsa. La golejada d´ahir és fruit de l´esforç fet en els darrers 7 anys, apostant per aquest model de joc, que cada vegada es va perfeccionant més.

Perfecta va ser la decisió d´apostar per Pep Guardiola que ahir va demostrar que és capaç d´endossar-li un 5-0 al suposat “millor entrenador del món”. Cap jugador del Barça va destacar per sobre de la resta, tots junts van ser un gran equip: atacant, defensant, fent pinya i entregant-se a cada pilota. El Madrid no és que no volgués, no, és que no podia, sempre arribava tard als rondos i va ser incapaç de generar cap perill. Mourinho s´empenya a fer jugar el Madrid com l´Inter de Milà, oblidant-se que els blancs no són jugadors tan de perfil defensiu i pateixen quan han de jugar davant d´un gran i mantenir la porta a zero.

L´afició blanca, rendida, va abandonar el Camp Nou 15 minuts abans, enmig de l´èxtasi culé. Ramos es va auto-expulsar en el darrer minut, fruit de la seva impotència, per no viure un minut més la cura d´humilitat que els de Guardiola els estaven infringint.

Mentrestant a Madrid, Eduardo Inda buscava excuses de mal perdedor en penals que no existien, intentant desprestigiar Pep Guardiola per la tangana amb Ronaldo…

El centre de Barcelona bullia d´alegria i d’emoció. Pep Guardiola i els seus van fer el millor regal de Nadal a tots els socis barcelonistes. Laporta havia pronosticat 4 gols per 4 escons i es va quedar curt, per sort.

L´única cosa que faltava dir-li ahir al Real Madrid i a tot la seva Caverna Mediàtica era un alt i fort: Que n´aprenguin!

Lectures 733 vegades per 274 lectors

Comentaris

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY