SHARE

  Els socis i aficionats d’un gran Club com el Barça el que volen, principalment, es veure el seu equip jugant bé i guanyant títols. Potser també es preocupen de la part econòmica, però com a mitjà indispensable per poder tenir els millors jugadors. Però per ser el millor Club del món, o almenys del petit grup dels escollits, calen moltes altres àrees
a més de l’esportiva, com patrocini, financera, patrimonial, jurídica, etc.
La que conec per pràctica professional és la jurídica. Si no ho has viscut no te’n pots fer la idea de la quantitat de temes que s’hi toquen, des dels contractes de jugadors, de retransmissió, de patrocini fins al recurs de les targetes dels esportistes. Malgrat t’aixequis ben d’hora, ben d’hora, ben d’hora tens per segur que, al vespre, tindràs més temes damunt la taula que pel matí.

Les juntes directives del 1978 en endavant (a les anteriors era un adolescent) més o menys tenien l’àrea ben coberta. Amb els propis èxits i sotracs que una ciència no exacte com el Dret et depara.

Això va canviar amb l’entrada del President Rosell. En descàrrec dels companys juristes que hi eren haig de dir que lluitaven en inferioritat amb la personalitat del President: “Deixeu-me que d’això en sé un munt i m’ho faig solet”. I així ens va anar. M’estalvio recollir la quantitat de problemes jurídics que han tingut aquella època. Ja vaig escriure’n i criticar-ne prou.

Sembla que el President Bartomeu ho vol refer. Potser el fet de ser un empresari de picar pedra, i no provinent del tripijocs i dels contactes, fa que tingui més consciència que cal buscar el professional adeqüat per cada tema. I que tampoc cal anar-los a buscar a bufets ubicats a les avingudes més nobles de la ciutat.

Ahir vaig llegir a la premsa el nou organigrama jurídic del Club. Al capdavant hi serà en Román Gómez Ponti. Una gran notícia. El conec des de que es va recent llicenciar en dret. De dret esportiu en sap. I molt. Per poc que el deixin treballar les coses aniran bé.

Com amic, el felicito. Com a soci, felicito a la junta per l’elecció i a la resta de socis perquè, de ben segur, estarem ben assessorats jurídicament.

 Xavier-Albert Canal Gomara

Advocat i soci del FCB

Lectures 4930 vegades per 1028 lectors

Comments Closed