SHARE
Sandro Rosell  en una imatge recent d'arxiu.
Sandro Rosell en una imatge recent d’arxiu.

El Barça estaria proper a tancar un acord amb la Fiscalia per tancar el cas Neymar sempre que l’ex president Sandro Rosell acceptes una pena de presó de 4 mesos.  Tal i com ja va avançar la Cadena Ser fa uns dies i  va reiterar aquesta setmana,    la investigació  pel possible frau fiscal en el fitxatge del brasiler podria estar a prop de tancar-se després de l’acord de l’advocat del club, Cristóbal  Martell, amb la Fiscalia i que dependria només qui va dirigir personalment tota la operació, l’ex president Sandro Rosell, acceptes una pena de presó que no compliria.

Si al final s’arribés a l’acord i la fiscal es retires , el cost pel fitxatge del brasiler augmentaria en 22 milions d’euros, corresponents als 13,5 milions que va pagar el club a Hisenda en una declaració complementària i als 8,8 que va aprovisionar a les seves comptes per a possibles eventualitats.

L’acord dependria que Sandro Rosell acceptes la culpabilitat pel delicte fiscal comés i una pena de 4 mesos de presó, doncs al Barça com a persona jurídica no se’l pot privar de llibertat i per tant cal que sigui una persona física qui assumeixi aquesta culpa, un fet que l’ex president i gran artífex de l’operació  no estaria disposat a assumir.

La pena no suposaria l’entrada a la presó de l’ex president, al ser inferior als dos anys, però si figuraria als seus antecedents penals  i una altre condemna, encara que fos menor als dos anys, si suposaria la seva entrada  a la presó.

No obstant, i més enllà de la via de l’acord, també es podria donar el fet que el  fiscal José Perals decidís demanar la continuïtat del procés iniciat per Jordi Cases, qui es va retirar, per un delicte d’apropiació indeguda en la modalitat de distracció. Això seria així si el fiscal i el jutge consideren que els acords entre Barça i el pare del jugador no tenien justificació esportiva i només perseguien l’estalvi fiscal.

Una altre via nova que es podria obrir seria si al final el  mediàtic jutge Pablo Ruz abandones el cas, un fet que el club veuria amb bons ulls pels seus interessos, i que podria agilitzar tot el procés, el qual des del  mes d’octubre està pendent que el jutge revisi els darrers informes d’Hisenda.

Veurem quina es la resolució final del cas i quan tarda en donar-se, en un cas que més enllà de la seva resolució final  ja ha tacat i molt la imatge del club fent-lo seure a la banqueta dels acusats, i en el qual el futbolista també és una víctima més. 

 

Lectures 5521 vegades per 914 lectors

Comentaris

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY