SHARE

IMG_8900-0.JPGLa sorprenent roda de premsa del President Bartomeu on anunciava que a final de temporada hi hauria eleccions, en lloc de parlar de la destitució de Zubi, ha donat el tret de sortida per la precampanya dels candidats.Des dels ja declarats, ell mateix i Agustí Benedito i Jordi Farré, altres que volen però s’ho rumien, l’expresident Laporta, i uns altres que els ha agafat amb el pas canviat o encara sense la mínima estructura però que comencen a moure’s.

Una cosa és segura: els bons propòsits de fer dieta després de les festes nadalenques i cap d’any i reis, se’n van en orris. Aquesta setmana hi ha mínim un dinar i dos sopars de futuribles candidats. Si un soci de peu com jo els sap, imagineu els que queden només pels que ronden els llocs de poder polític, econòmic i esportiu. Imagino que els restauradors amb sales privades deuen estar fregant-se les mans.

Ara sabem que seran aquest any – a afegir a uns possibles nacionals i les segures municipals i estatals- però no sabem la data exacta, dies certus an incertus quando que dèiem a la universitat.

El President va anunciar que serien a final de temporada. Oficialment la temporada finalitza el 30 de juny. Si ho fan a partir de l’1 de juliol, entre que dimiteixen –els estatuts no preveuen eleccions avançades si no és per renúncia generalitzada de membres de junta-, s’anomena la gestora, convoquen, terminis, etc, no serien mínim fins el setembre, temporada següent ja iniciada donat que imagino que no les celebraran a l’agost.

En aquest cas, la junta sortint pot tancar els comptes i, fins i tot depenent de la data, presentar l’obligada auditoria. Cas que sortís escollida una altra candidatura que no fos la continuadora, li seria complicat, que no impossible, fer cap reformulació.

També pot interpretar-se com final de temporada la que marca el darrer partit. La darrera jornada de lliga és el 24 i la final de Copa el 30, ambdós de maig, però la Champions és el 6 de juny. Cas de dimissió generalitzada en cap d’aquestes dates les eleccions es podrien fer el 14 de juny, últim dia que poden tenir lloc en aquest excepcional cas ja que els estatuts prohibeixen que ho siguin del 15 al 30 de juny.

O una de dues, o pleguen amb antelació suficient o la campanya tindrà lloc mentre hi hagi competició -almenys de la lliga si el Barça ha estat eliminat aviat de la Champions o Copa- o si ho fan el 7 de juny, la que hauria de tancar els comptes seria la Comissió gestora, que seria rocambolesc i que vulneraria l’esperit dels estatuts.

O, ja posats, fer-les el més aviat possible, de precampanya ja n’hi ha des d’ara, encara que hi hagi competició. Problema que poden tenir: que si no guanya la candidatura continuadora –o en plural si en surt més d’una de l’actual junta- el tancament de l’exercici el faci una nova.

Almenys estic alleugerit. En Messi ahir va parlar clar al camp i un cop dutxat. No vol marxar. I me’l crec. O me’l vull creure. Espero, doncs, que acabi aquesta campanya duta a terme per alguns mitjans de fer-lo fora del Club per voluntat pròpia. Si es ven, ni que fos per assegurar uns comptes positius a final de temporada, que sapiguem de qui ha estat la idea.

Lectures 10918 vegades per 2879 lectors

Comentaris

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY