SHARE

10:05 Bartomeu obre l’acte amb un vídeo on es veuen les estelades al camp que han provocat la sanció de la UEFA.

10:10 Les millors frases de Bartomeu sobre el tema de les estelades:

“Les estelades no provoquen violència i no ofenen ningú” 

“Amb la sanció,la UEFA sanciona la llibertat d’expressió dels socis”

“No vam presentar recurs el primer cop perquè la UEFA ens va demanar que parlessim.” “Vam explicar el significat de les estelades”


“La UEFA s’ha posat en un bon embolic,sancionant un fet que no és ni delicte al nostre país.”

“Nosaltres diem prou i anirem fins al final amb tots els recursos de la llei.Recurrem sanció,al TAS,a Suïssa i si cal al Tribunal dels Drets Humans.”

<b>”La Confederació de Penyes inicia una acció a la que es poden sumar els socis per enviar el cas al Tribunal d’Estraburg.

10:20 Bartomeu ha repassat els 7 punts de l’any passat i ha posat un vídeo del triplet.

10:30 Bartomeu: “El repte és continuar creixent i innovant i partim d’una situació privilegiada.”

10:34 Bartomeu:”Volem que el Barça sigui el club referent al món als propers 6 anys. Primer, volem que el primer equip segueixi guanyany i volem ser el primer equip que guanyi dues Champions consecutives. Segon, seguirem potenciant les seccions. Tercer, millorarem la Masia amb el projecte Masia360. Quart, apostarem de valent per l’esport femení. Cinquè, crearem una Universitat i Observatori del Barça. Sisé, Potenciarem la Fundació. Setè, Seguir apostant per la globalitat amb nous acords de patrocini. I per últim , l’Espai Barça, un espai obert al soci els 365 dies de l’any.”

10:39 Bartomeu: “Avui no posarem a debat la proposta de patrocini perquè la nostre obligació és presentar-vos la millor oferta i per això no l’hem presentada avui encara. Els ponts amb Qatar continuen oberts i continuarem negociant per aconseguir el contracte que ens mereixem les dues parts. La nostre intenció és convocar-vos en les properes setmanes a una Assemblea extraordinaria per abordar aquest tema.”

10:40 Bartomeu: “Volem expressar el nostre suport del club i de la junta al Johan Cruyff i la seva família. Johan, estem segurs que aquest partit també el guanyaràs.”

10:45 Susana Monje explica les dades del tancament econòmic del club.

10:55 D’entre el més destacat del que ha explicat la nova responsable d’economia destaquen que els premis pel club per guanyar el triplet van ser de 11 milions, els variables cobrats pels futbolistes van ser de 57 milions, els salaris no esportius han crescut 4 milions, les Despeses gestió han crescut 15 milions (organització de partits i compra entrades, serveis jurídics i sobretot despeses intermediaris comercials per agències que porten patrocinadors).

11:00 Susana Monje reconeix que el rati de masa salarial esportiva sobre ingressos s’ha disparat al 73% i que “Estaríem millor sobre el 60%,però el mercet esportiu ens empeny aquesta partida, per solucionar-ho volem créixer els ingressos, buscar nous patrocinadors.”

11:01 Susana Monje culpa l’augment del deute a la sanció de la FIFA, que va obligar a fer inversions de dues temporades en només un estiu per la sanció de la FIFA.Que va obligar a invertir 154 milions en fitxatges.

11:02 Susana Monje també explica que s’ha activat l’article 67 dels estatuts, per un endeutament nèt per sobre de l’EBITDA superior a 2, hauria d’haver estar 1,75 i estem en 3,2.

11:06 Obert el torn de preguntes als compromissaris sobre l’àrea econòmica.

11:19 La junta respon les preguntes dels compromissaris: Les despeses d’advocats són de 1,8 milions, l’any anterior 1,4-1,5 milions, no es revela el cost de la renovació a l’àrea executiva del club.

11:19 Bartomeu respon també :” L’acció de responsabilitat contra l’anterior junta no va ser per mala gestió, va ser pels nñumeros vermells i no per mala gestió.”

11:20 Susana Monje diu que la situació és millor que l’any passat perquè els ingressos són els més alts de la història, tot i el triplet tanquem en beneficis, com si aquest fos un problema. Per contra, la mateixa Monje diu que L’efecte en ingressos és superior a les despeses de guanyar un triplet.

11:21 Bartomeu reconeix errades en el tema de la FIFA: “Ens vam saltar la normativa de la FIFA. No vull dir qui va ser la persona responsable, ho som tots.”

11:30 El president de la Comissió Económica,Carles Tusquets, valora els resultats del club.

11:43 Votació del tancament de l’exercici 2014-15 ,sobre 713 compromissaris a la sala 620 vots favor 47 contra i 46 en blanc, aporovat el tancament.

11:44 Ignaci Mestre, director general del club, presenta el pressupost per l’exercici 2015-16.

11:55 Entre les dades més destacades dels pressupostos destaquem que EBITDA creixerà 15 milions, el Deute per sota dels 290 milions i el rati per sota del limit del 2,5, per tal de reequilibrar el club. Sobre el ingressos creixeran un 4% i les despeses un 3%, per tant un creixement de l’1%.

11:56 En el cantó dels ingressos, destacar augment 5 milions pel marquet pool de la UEFA al ser campions i per l’acord amb Telefonica per BarçaTV, que no sabem que inclou, un augment dels patrocinis de 25 milions, de 150 a 175, inclosos nous per 36 i perdúa antics per 4, i que la partida de traspassos creix 6 milions amb les operacions de Pedro i Adama respecte la de l’any anterior que incloïa a Cesc i Alexis.

11:57 Pel que fa a les despesses, els salaris esportius baixen 6 milions,el concepte d’altres inclou 12 milions per l’amortització accelerada o el que és el mateix, la pèrdua per la rescissió d’Alex Song i que la partida d’inversions puja 48 milions. 36 dels quals són per l’Espai Barça.

11:59 Torn per les preguntes dels compromissaris.

12:24 Entre les respostes més destacades destaquen que el club vol arribar en 6-7 anys als 1000 milions d’ingressos, que la porta a la negociació amb Qatar esta oberta, mínim 65 milions i 3 anys de contracte, i que el president està molt tranquil en aquest tema.

12:24 Carles Tusquets valora també el pressupost de l’exercici 2015-16.

12:29 Votació del pressupost de l’exerci vinent presents 761 socis, 655 vots a favor, 54 en contra i 49 en blanc. Aprovat el pressupost de la propera temporada.

12:35 El proper punt és la ratificació dels membres incorporats a la junta un passades les eleccions: Joan Bladell (a l’anterior junta), Ramon Pont (a l’anterior junta), Ramon Vidal-Abarca (a l’anterior junta), Emili Russó (nou),Oriol Tomàs (nou i ex treballador de NIKE), Joan Vilaplana (nou) i Jordi Casamiglia ( a l’anterior junta).

12:42 Es vota la ratificació d’aquests membres, 617 a favor, 14 en contra i 55 vots en blanc.

12:49 Ratificació dels nous membres de la Comissió Econòmica: Carles Tusquets, Antoni Esteve, Josep Marua Xercavins, Miquel Llado i Josep Lluís Garcia.

12:53 Votació dels nous membres aprovada amb 617 vots a favor, 14 en contra i 55 en blanc

13.00 Informe del secretari tècnic, Robert Fernández.

13:01 Robert Fernández:”Vull enviar primer els meus ànims a Johan Cruyff. Heredo un magnific equip, la forma d’entendre el futbol del Barça és exemplar.és molt important mantenir l’unitat, hem d’estar molt units.”

13:02 Sobre les sortides: “La marxa de Pedro va ser una decisió personal seva.”

13:03 Robert: “A Arda i Aleix els aniran molt bé aquests mesos entrenant amb l’equip encara que no pugui jugar. Tenim un planter extraordinari, jugadors joves, jugadors amb una edat estupenda per seguir guanyant. “Des del primer dia vasig veure que l’equip esta molt unit i amb moltes ganes de guanyar títols, també l’entrenador.”

13:04 Robert ensenya una foto del planter del primer equip que no inclou al tercer porter, Jordi Masip, una errada important (veieu la foto adjunta).

IMG_3326

13:05 Robert :”És molt important la unió, el llistó és molt alt, no només guanyar títols sinó fer-ho com ho hem fet.”

13:07 S’aixeca l’Assemblea fins les 14:30. A la segona part es parlarà de la Universitat Barça i de l’Espai Barça. D’aquesta segona part en podreu veure un resum a la nostre web, pel que donem per finalitzat aquest DIRECTE però podreu seguir veient l’Assemblea en aquest post.

Lectures 5052 vegades per 1033 lectors

Comments Closed