SHARE
acciorespbart
El president del Barça Josep Maria Bartomeu, en una sessió del judici per l’acció de responsabilitat contra la junta de Joan Laporta

El darrer dia de les pericials va ser una autèntica joia pels interessats en qüestions comptables i econòmiques. La intervenció del Sr. Oriol Amat, proposat pels demandats, va ser absolutament didàctica. Una classe gratuïta on es va escoltar les explicacions d’un dels més reconeguts experts en comptabilitat.

Va definir la comptabilitat com una eina que persegueix que les empreses tinguin una informació útil per la pressa de decisions. Però també va reconèixer els seus problemes: les comptabilitzacions interessades perquè hi ha situacions en què pots optar per diverses maneres de fer-les i perquè, a vegades, són opinions sobre esdeveniments futurs. L’exemple gens ètic seria la resposta del sumatori de 2 més 2: quan vol que doni?.

Les operacions de maquillatge comptable es donen es situacions determinades, com sortida a Borsa de la companyia, canvi d’equip directiu, moment de venda de la companyia. Una de les moltes maneres de detectar-les és per la discrepància entre beneficis i flux de caixa. I aquí va declarar que, mentre als comptes Laporta eren similars –poca discrepància-, als de Rosell- Faus, els reformulats, eren dispars, fet que podria donar que pensar que els darrers estaven maquillats. Ja posats, igual que van fer pèrits anteriors, els comptes Laporta donaven més la imatge fidel (principi comptable prevalent des del 2007) que els de Rosell –Faus. I que per moltes excepcions i incerteses que hi hagi, si l’opinió de l’auditor és favorable, com ho era als comptes Laporta, no hi havia cap obligació de reformular.

El pèrit és partidari que s’activi, que es doni valor, als jugadors sorgits del planter –l’Espanyol ho fa, segons va manifestar- en aplicació del principi d’imatge fidel ja que no és creïble que Messi valgui 0 euros. Això va donat un interessat debat amb l’advocat del Barça, bon coneixedor de les normes comptables. De tota manera, poc a veure amb el fons del plet.

Ara jo només resten les conclusions de les parts. Poca novetat trobarem del que van manifestar a la demanda i a les contestes.

Lectures 4291 vegades per 782 lectors

Comentaris

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY