SHARE
Bakero,Koeman, Alexanco i Zubi amb Bartomeu en un dels actúes d'aquests dies.
Bakero,Koeman, Alexanco i Zubi amb Bartomeu en un dels actúes d’aquests dies.

El Camp Nou viurà demà un deslluït partit d’homenatge als protagonistes de Wembley 92,l’escenari on el Dream Team de Johan Cruyff va conquistar la primera Copa d’Europa. Vint-i-cinc anys després que el 20 de maig un gol de Koeman ens fes cridar gol con mai ho haviem fet, el Barça rendirà homenatge on toca, al terreny de joc, als herois d’aquell dia, però amb un acte que per res està a l’alçada del que tots ells van aconseguir

Res queda de la idea inicial de periodistes com Xavier Torres o Oriol Domenech i futbolistes d’aquella època com Julio Salinas,els quals apostaven per exemple per un partit dels ex futbolistes d’aquella època amb d’altres equips ilustres d’aquells temps com una selecció d’estrelles mundials de l’època, el Milan d’Arrigo Sacchi, la Sampdoria, el Madrid de la Quinta del Buitre o l‘Ajax de Van Basten o Rijkaard, a més bons amics de Johan Cruyff . Amb el club al capdavant de la iniciativa i amb José Mari Bakero com a representant dels futbolistes, el partit s’hauria convertit en un set contra set en camp reduït, que desllueix un espectacle com aquest.

Aquella idea inicial també incloïa una altre proposta molt interessant que consistia en que el partit  fos també un homenatge dels darrers 25 anys de la història del club, els de més èxit de la història del Barça. Així el partit l‘haguessin iniciat els futbolistes del Dream Team per des`rés donar pas cronològic a Rivaldo, Luis Enrique, Cocu, Ronaldinho i fins a que el partit l’acabessin els jugadors de l’època més recent com Xavi o Puyol, una idea que tampoc va convèncer al qui decideixen al club.

Al final enlloc d’algun dels rivals de la llista inicial com una selecció mundial, el Milan d’Arrigo Sachi d’aquells anys, campió de dues Copes d’Europa, o el rival d’aquella final, la Sampdoria, el club  va escollir al final un Benfica amb molt menys cartell, i amb qui l’equip es va jugar el passi a la final al Camp Nou en la lligueta prèvia.

Amb la por del club que l’estadi no s’omplis,expressada pels directius en les reuniones amb els impulsors inicials, la fórmula escollida al final, amb mini partit 7 contra 7 i espectacle musical i de focs després, encara ha estimulat menys als socis culers, amb entrada gratuita i que ni de bon tros han esgotat les invitacions.

Veure de nou a la gespa de l’estadi futbolistes com Koeman, Stoitchkov, Bakero,Guardiola,Zubizarreta,Amor o Beguiristain entre d’altres bé valia un major esforç del club per donar-los un rival de garanties enlloc de centrar-se en fan zones o en xerrades amb tècnics com Clemente o Toschack que ben poc poden explicar de l’estil de joc de Johan Cruyff.

Lectures 5274 vegades per 610 lectors

Comments Closed