SHARE
La junta directiva del Barça en una imatge d’arxiu.

Josep Maria Bartomeu ha viscut una de les pitjors setmanes com a president del Barça. I a més podria estar vivint les darreres al capdavant del club donada la divisió a la junta directiva, molts directius com Bartomeu que porten al capdavant del club des del 2010 amb la victòria de Sandro Rosell a les eleccions.

Per això no es pot considerar que aquesta acció de govern del club es va iniciar amb la victòria electoral de Bartomeu a les urnes sino 5 anys abans amb l’entrada al club del seu amic Sandro Rosell. Per tant més de 9 anys i mig com a gestors del club donen per una avaluació suficient amb el nostre Semàfor que permiti decidir si el club pot aguantar amb ells al capdavant fins al 2021 o  cal la convocatòria inmediata d’eleccions.


Verd- El triplet del 2015

Sense oblidar el doblet del 2011 amb Guardiola encara a la banqueta, els tres títols conquistats al 2015 amb Luis Enrique com a entrenador són el gran moment esportiu d’aquesta junta. Precedit del millor mercat de fitxatges, per nombre i per l’èxit en molts d’ells com Rakitic, Ter Stegen o Luis Suárez, l’equip va volar en el segon tram de temporada i va ser el millor argument electoral de Bartomeu a les eleccions.

Verd-Aposta ferma pel futbol femení

Si quelcom cal elogiar amb claredat dels darrers anys és l’aposta ferma i decidida pel futbol femení, convertint el club en un referent a l’esport femení i a l’equip en el primer del país en assolir una final de Champions. 

Ámbar-Divisió del barcelonisme

Una de les primeres decisions al 2010 fou la famosa Acció de responsabilitat contra la junta de Joan Laporta, una decisió que va dinamitar la pau social i va obrir unes ferides grues al barcelonisme. I si la decisió mereix l’ambar no és per la seva gravetat,que és molta, sino perquè altres situacions l’han superat en gravetat en aquests anys.

Ámbar- La sanció de la FIFA

L’any 2014 el Barça es convertia en el primer club sancionat per la FIFA sense poder inscriure futbolistes per la incorporació de futbolistes menors  a la Masia, una sanción que també va afectar posteriorment al Madrid qui si la va poder reduir. En el cas blaugrana ,i amb Sandro Rosell com a president i Bartomeu com a vice president esportiu, es van penalitzar les operaciones però sobretot la manca de col.laboració i l’actitut arrogant del club des de l’inici del cas.

Vermell- El Barça amb antecedents pel cas Neymar

Després d’un fitxatge marcat pel ball de xifres,i una sortida igual de polèmica, el 2016 el Barça tenia el dubtós honor de ser el primer club amb antecedents penals al firmar un acord amb la Fiscalia que exoneraba Sandro Rosell i Josep Maria Bartomeu i obligaba al club a pagar 5,5 millons d’euros per  dos delictes contra Hisenda els exercicis 2011 i 2013.

Vermell-Inversió fallida en fitxatges i canvi a la política del club

Des de la victòria electoral de Josep Maria Bartomeu al 2015 el Barça s’ha gastat més de 1000 milions en fitxatges, la majoria dels quals no han donat el nivell ni el rendimient esperat  a un club com el Barça  ni sobretot han respost al preu pagat pel club. A banda del resultat en els fitxatges, el club ha variat clarament la seva aposta futbolística fent de  la compra-venta de futbolistes una de les activitats principals del club i convertint el planter en una eina per cuadrar balanços amb les seves vendes com al darrer mercat d’hivern amb Carles Pérez i Abel Ruiz. 

Vermell- Creixent endeutament del club

Tot i fer bandera des de la seva entrada al 2010 de la austeritat i la gestió económica, el club  ha aumentat l’endeutament del club a uns nivells respecte las seus actitus  reals molt per sobre del que s’havia vist abans al club. Amb un projecte tant important com l’Espai Barça a les portes, que podria suposar 700 millons més deute, el club está molt lluny dels 200 millons de deute que la junta considerava el nivell màxim per iniciar el projecte quan aquest es va aprovar per part de l’Assemblea.

Lectures 20166 vegades per 911 lectors

Comments Closed