SHARE

El deute del club va ser un dels temes de més controversia en les intervencions dels socis abans de l’aprovació dels comptes de la temporada 17-18. Gairebé la meitat de les intervencions dels socis han preguntat sobre si el deute del club es situava en 500 milions i no els 157 milions que el club presenta en els seus resultat.

El directiu Enric Tombas els ha respost que el criteri que seguía el club és el de la Lliga de Futbol Professional i defensant el deute presentar, però sense aclarir en cap moment si el club havia canviat el criteri en aquests resultats. A l’hora de referir-se a si la normativa de la UEFA contempla els ingresos ordinaris excloent els traspasos al calcular el rati respecte al cost salarial, el directiu ha defensat que el criteri era el de ingressos rellevants, però sense explicar si amb el criteri europeau era diferent.

A més d’aquest tema, el directiu ha explicat que els sous no esportius del club son de 43 milions d’euros per 508 treballadors del club, una mitjana al voltant dels 84.000 euros anuals. A més ha explicat que l’obertura de les oficines a l’estranger ha costat 3 milions d’euros al club, sobre el que no respost el club a preguntes dels compromissaris ha estat  sobre el bonus de Neymar, ni sobre si Andre Curry va cobrar pel seu traspàs, així com també les seves funcione i retribución, i la d Ariedo Braida.

Al final de les intervencions, la votació del tancament de l’exercici 17-18 ha estat la aprovació dels mateixos amb 721 vots a favor, 98 en contra i 51 abstencions.

Seguidament s’han presentat les xifres del pressupost de la propera temporada, de les quals han puntualizat que, a preguntes dels Compromissaris, que incluen un augment de 50 milions d’euros en Merchandising i 43 milions més en sponsors.

A més s’ha destacat que es vol que el Barça sigui un club venedor i no només comprador, fent de la venta un ingrés recorrent i no extraordinari, fet que explica els 130 milions pressupostats en vendes. A més s’ha explicat respecte a l’Espai Barça que es vol que en aquesta els nous deutors  ni puguin anar contra actius presents del club sino contra els futurs que és generin amb l’Espai Barça.

La votació del resultat ha estat de 680 vots a favor, 82 en contra i 62 en blanc.

 

Lectures 9477 vegades per 549 lectors

Comments Closed