SHARE

assemblea

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

El Barça va aprovar ahir els nous Estatuts del Club en la seva Assenblea de Compromissaris amb  la presència de  només el 10% dels convocats a l’acte. A més de la nova carta magna del club, aprovada de forma ajustada i amb fprça debat al voltant de la seva aprovació com a bloc i no punt per punt o de forma agrupada, també es van aprovar els compres  de l’any passat i els números de la propera temporada presentats.

Primeramanent, el club va presentar  les xifres del Tancament de la temporada anterior, amb un Beneficis  per valor de 32 milions d’euros i un Ebitda, concepte que inclou el resultat més les amortitzacions i que està present als nous Estatuts, de 118 milions, mentre la temporada anterior havien estat de 48 milions i 125 milions respectivament. La desviació és deu a  una disminució de l’1% en els ingressos i al fet que aquest any el club hagi hagut de pagar impostos per valor d’11 milions, segons van explicar ahir per Actes d’Hisenda de l’aniterior junta per valor d’uns 8 milions.La votació va ser 523 a favor, 12 en contra i 13 vots en blanc.

Seguidament, el club va presentar a aprovació el Pressupost de la propera temporada, que preveu superar per primer cop els 500 milions, en concret 508, 5 milions, en un augment d’uns 18 milions,  deguts principslment a la venta de Thiago al Bayern ,feta per 25 milions dels que 22  ja s’han cobrat i 3 es cobraran en propers anys.  La resta de partides tenien una similar i a destacar que el canvi en l’hàbit de desplaçaments del club, viatjar dia abans i pernoctar una nit, suposa un augment de gairebé un milió al club, de 4,9 milions a 5,8 milions. El pressupost va ser aprovat amb el vot favorable de 511 compromissaris, 12 en contra i 19 en  blanc.

On  hi va haver més debat va ser en el tema dels nous Estatuts, doncs  després de la pertinent presentació del secretari de la junta Toni Freixa de totes les modificacions , varis socis es van mostrar disconformes amb alguns punts. En concret es van alçar força veus al voltant  de l’escassa representatitivitat dels compromissaris per aprovar un canvi tant rellevant, un 9,94% al moment de la votació, i pel fet que l’aprovació es fes de forma global, i no per articles o blocs.

El debat generat al voltant dels Estatuts inclús va provaocar la intervenció del president Sandro Rosell abans de la votació, on va defensar les  limitacions d’anys introduïdes  perquè la gent no es fes sòcia per assistir a finals i per un  tema d’experiència. A més en va defensa l’aprovació apel.lant a  als qui tenien confiança a la  seva Junta i als qui no també, doncs imposa més control sobre aquesta, a més de treure de nou la Junta anterior, afirmant que si la gent sabes el paquet econòmic que ells es van trobar hi votaria a favor.

Les paraules del president van tenir el seu efecte a priri, doncs els nous Estatuts van ser aprovats per 320 vots a favor, 65 en contra i 35 abstencions d’un total de 431 compromissaris presents a la sala al moment de la votació, al voltant de les 9 de la nit. No obstant, si mirem les xifres i tenim en compte que la modificació necessitava dues terceres parts, o sigui, 287  vots favorables, i que tenia el vot favorable assegurat de 30 persones, 20 directius més 5 de la Comissió Econòmica més 5 dela Disciplinària, l’aprovació  hagués anat de 3 vots sense els  30 vots mencionats.

 

Lectures 4870 vegades per 1071 lectors

Comentaris

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY