SHARE

enric_masip_628x350Ens pots valorar els següents personatges blaugranes.

Nuñez : Va ser com un pare del Barça

Laporta: Una persona propera i passional que valorava molt el que representa el Barça per Catalunya.

Soriano : El vaig tractar menys, però el definiria com una persona seriosa i responsable

Rosell: El Rosell abans de ser president era una persona amb bon sentit de l’humor. Un cop ha estat president no he tingut tracte amb ell

Eduard Coll: No en vull parlar

Valero Rivera: No en vull parlar

Xesco Espar : Un estudiós del handbol i un gran comunicador però que li faltava caràcter. Pot fer una classe magistral d’handbol

Pasqual: Vaig coincidir amb ell a la primera Copa d’Europa que vam guanyar. Amb ell vam organitzar l’estructura de la base , després va ser segon i nomenar-lo primer va ser una decisió meva, tot i que no va ser fàcil. És una persona honrada i treballadora

Urdangarin : Puc parlar d’ell com a company del Dream Team. Com a jugador és una història, i la resta em queda lluny i no és cosa meva parlar-ne

Quina nota es posaria a la seva etapa com a secretari tècnic del club? Amb què es queda ?

Ho ha de fer la gent i els resultats són els que manen. Quan vaig entrar jo fa sis anys i mig vam haver de competir amb l’època daurada del Ciudad Real, que darrere del Dream Team nostra ha estat un dels millors equips de la història. Tot i això vam ser capaços de capgirar la situació prenent una sèrie de situacions com per exemple fitxar Rutenka. Per mi va ser la clau. Crec que els encerts no me’ls han valorat i els errors, que són compartits, me’ls culpen a mi. Al final el que mana són els resultats i en sis anys i mig hem guanyat dues lligues i una Champions. D’on veníem i amb l’equip que teníem davant ha estat una etapa bona. Ara, no em vull posar cap nota perquè és un treball conjunt.

De tot el que he fet, amb el millor que em quedo és amb el fitxatge de Rutenka. I no va ser una cosa fàcil pel fet que amb un milió d’euros el fitxa qualsevol. No va ser gens fàcil perquè ens va dir que no perquè estava molt a gust a Ciudad Real i molt agraït a aquell equip. La clau va ser convèncer-lo del projecte que teníem.

El gran error va per mi va ser treure el Xesco Espar, i ho vaig fer perquè la inèrcia de l’equip va anar baixant. Va ser una decisió políticament incorrecte i jo no hagués pogut fer res – a Espar el va posar Valero Rivera i podia esperar que l’equip es donés un cop ben dur- però haguéssim perdut un any i jo creia que calia fer un canvi. El que passa és que el recanvi d’Espar, Manolo Cadenas, no va anar com esperava i llavors tothom em va criticar a mi per haver tret Espar. Aquest va ser un error que creia que aniria bé pel club però pel meu egoisme personal no hagués pogut fer res i em vaig acabar perjudicant a mi.

Has dit que has hagut de defensar coses que no comparties pel bé del club. Ens pots posar algun exemple. Fer quedar Nagy com un “pessetero” fou una d’aquestes? Que va passar amb l’hongarès? Va passar el mateix amb l’Iker Romero ?

En part si. En aquesta feina cal fer coses que són agradables i altres que no ho són tant perquè toca defensar el club. En aquest cas, que el Lazlo no renovés va ser un cop per dur per la secció perquè duia dotze anys al club i era el capità, tot i que si es van fer els suficients esforços perquè renovés és una cosa que ha de valorar el club. En aquest cas, el jugador va interpretar que pel seu cas no s’havia fet i llavors va decidir signar per un altre club.

En un cas així, es pot dir que no s’ha fet l’esforç o es pot dir que el jugador ha fitxat per un altre club i que és una qüestió simplement econòmica. El que jo vaig fer va ser defensar el club i dir que Nagy va marxar per diners, que en part és cert, però hi ha altres elements al darrere, però la meva obligació era defensar el club encara que pensés que si es feia un esforç en bàsquet també es podia fer en handbol perquè el Lazlo seguís, però això és una responsabilitat del club i no ho podia dir. M’he tirat pedres a mi mateix per defensar el club.

En canvi, amb l’Iker Romero va ser diferent perquè la seva marxa va ser per qüestions purament esportives, ja que el rendiment de Romero havia baixat i jo em quedo a l’equip els jugadors que l’entrenador vol. El rol de l’Iker havia canviat i no jugava tant i no era fàcil que el seu rol canviés. La decisió tècnica va ser que pel club era millor fitxar un altre jugador. En canvi, en el cas de Nagy, jo em vaig haver d’empassar coses pel bé del club.

Creus que l’equip pot conquistar tots els títols aquesta temporada, quin rival veu més difícil ?

És possible. La lliga està molt ben encaminada i a Europa el gran rival que hi ha és el Kiel alemany i potser el Vezprem hongarès si arriba a la F4 i la Copa es pot guanyar. Ho podem guanyar tot

Amb l’augment de la competitivitat de l’handbol europeu és possible que un equip torni a guanyar 6 Copes d’Europes seguides com fan fer quan vostè jugava?

Home, abans els equips bons d’Europa es trobaven sempre i sempre en podies evitar algun, però ara hi ha més competència i és molt difícil. Nosaltres vam tenir certa sort i una gran capacitat competitiva per remuntar partits gairebé impossibles. L’equip que tenim ara és prou sòlid per guanyar tres Champions seguides, que equivaldria a les sis que vam guanyar nosaltres.

Has pensat ser entrenador ?

La veritat és que no. Jo tinc un campus d’estiu per nens però entrenar a un equip professional és una cosa que no em motiva.

Quins plans tens de futur ?

Busco coses, però tinc una família i no acceptaré qualsevol cosa perquè tinc una família amb tres fills. M’han fet ofertes per anar a Qatar, Bahrein o Estats Units però tinc una família i ho haig de valorar molt i tenir-ho molt clar abans de prendre la decisió definitiva.

Lectures 6279 vegades per 1369 lectors

Comentaris

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY