SHARE

Jordi Cruyff i Pep Guardiola han parlat del llibre “Johan Cruyff14.L’autobiografía”,presentat la pasada setmana a Londres. En una entrevista al “Món a RAC1” amb Jordi Basté, el fill del mite holandès i el seu millor deixeble han parlat de les seves vivències amb ell i del llibre sobre la seva figura,aquí us deixem algunes de les millors frases de l’entrevista.

Jordi Cruyff sobre el llibre i les sorpresas que ha trobat en ell

“He descobert la inflùencia que va tenir en ell els Estats Units,major del que em pensava, i el perquè nova anar al Mundial del 1978 per exemple”. “En alguns moments llegint el llibre semblava  que el tenia al meu costat, parlant”.

El fet de ser fill de Cruyff

“Vaig descobrir molt aviat que ell era una llegenda. Un immortal del futbol. I jo era un jugador que venia,va fer el que havia de fer i adéu”. 

Johan, exigent amb el seu fill

– “Jo vaig patir el meu pare com a entrenador. Amb 10 o 12 anys, a les categories inferiors, veia l’escalfament i em deia que se n’anava a casa perquè ja sabia que no faria res. Aleshores, t’emprenyaves i sorties a demostrar-li que no”.

La relació entre Cruyff i Guardiola vista des del seu fill 

– “Li tenía molta estima.En els últims anys, he vist el meu pare ser aficionat del Bayern de Munic. Mai l’havia vist cada dissabte quedar-se a casa per veure partits de la Bundesliga. A part de l’estima per Guardiola, li tenia un gran respecte professional”.

El consell de Cruyff a Guardiola que no li va caldre amb Joan Laporta

– “Sí [Cruyff em va dir que si havia de ser entrenador del Barça, havia de dir al president que fotés el camp del vestidor]. Però aleshores el president era el Jan [Laporta] i era fàcil.I el Jan amb això era un sol. Sempre ha estat impecable en la relació amb els jugadors i l’entrenador. Mai [va voler exercir cap pressió], mai. Impossible.  És més al primer any vàrem perdre 3 partits i el qui va posar tothom ferm va ser ell.El Jan, per als jugadors, per a l’entrenador, per l’experiència que he tingut, ha estat impecable”.

L’exigència de Cruyff com a tècnic

– “Era molt exigent. Tenia molt de carisma, molta personalitat i cada entrenament era molta exigència, molta. El més exigent que m’he trobat”.

El pes de Cruyff en l’elecció de Guardiola com a tècnic 

“Cruyff era una persona molt important en el Barça amb Laporta i Txiqui, ells se l’escoltaven molt i sense ell no hagués tingut la oportunitats que vaig tenir al club.

El pes del Johan en la carrera de Guardiola

– “El trucaba sí, al filial tenía més dubtes que al primer equip.Sempre que l’anava a veure, pensava que tant de bo hagi pogut sentir la gratitud que li tinc. Jo hauria estat entrenador. Però no hauria fet la carrera que he fet si no me l’hagués trobat pel camí”.

La tornada al Camp Nou amb el City

– “No és  un partit més”.Sí, sempre és bo tornar a casa [pel Barça-City de Champions]”

L’entrevista sencera 

<iframe width=’560′ height=’315′ src=’http://www.rac1.cat/audioteca/embed/188d1c27-e345-4d2d-b822-c99245b1785d’ frameborder=’0′ allowfullscreen></iframe>

Qui ha volgut agrair les paraules de Guardiola sobre el seu tracte a jugadors i futbolistes ha estat l’ex president Joan Laporta, qui amb un tuit ha donat les gràcies al tècnic de Santpedor alhora que recorda els seus temps d’èxit a can Barça.

Lectures 3860 vegades per 672 lectors

Comments Closed