SHARE
Una imatge de Guardiola i la portada del llibre
Una imatge de Guardiola i la portada del llibre

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pep Guardiola és obsessiu amb la seva feina i és tal i com es mostra a les rodes de premsa. Aquesta és una de les lliçons que es poden extreure del llibre “Herr Pep”, escrit pel periodista Martí Perarnau, i que aquesta setmana pesada, en concret el dia 4, va arribar a les llibreries en català  i en castellà, per bé que estan previstes edicions en altres idiomes com l’alemany.

El llibre és el recull de la feina del periodista seguint  les vivències en primera persona, amb la única restricció que el llibre no es publiques mentre l’equip estava en  competició,  del primer any de l’ex tècnic del Barça a la seva nova casa, Munich. Perarnau ha tingut accés a entrenaments, xerrades tècniques i inclús a alguns moments de la vida privada del tècnic, el que converteix el llibre en imprescindible per conèixer de prop la personalitat del tècnic del millor Barça de la historia.

Des de principis d’agost que s’han publicat extractes del llibre, com el que parla del seu comiat del Barça, de l’entorn blaugrana, de la desfeta del Bayern contra el Madrid a la Champions, entre d’altres, aquí teniu alguns extractes del llibre per anar fent boca. A més, des de Racó Blaugrana esperem poder entrevistar l’autor perquè ens expliqui a fons les interioritats i el caràcter d’un dels actius més importants de la historia recent del nostre Barça.

La seva sortida del Barça

“No és veritat que  marxes perquè Rosell no em va donar suport en la remodelació del planter de futbolistes. Estava al límit del desgast i no veia  gens clar quines opcions li podia oferir a l’equip. No  vaig demanar remodelar la plantilla perquè era jo el que havia decidit marxar”.

L’entorn blaugrana

“Oblida l’entorn. Tal i com esta muntant el club únicament hi ha dues opcions: O ets poder o no ets poder. A mi contra la meva voluntat, m’han obligat a escollir un bàndol”.

El Tiquitaca

“Jo odio el Tiquitaca, l’odio. El Tiquitaca es passar per passar, sense cap intenció. !El Barça no tenia res de Tiquitaca!” (Guardiola als seus jugadors en una xerrada).

L’estil que vol del Bayern

“Només vull que avancem junts uns metros al principi, perquè si perdem la pilota no ens agafin separats..,(…) Quan haguem avançat junts fins al mig del camp, llavors vull que siguin més Bayern que mai (…) que corrin, que s’alliberin. En això són uns monstres.”

Abans de la tanda de penals de la Supercopa d’Europa

“Nois, jo no sé tirar penals. No n’he tirat ni un a la meva vida. Però aquí està el senyor que millor ha tirat penals al món” (en referència a Manel Estiarte).””Del Manel  i els penals he aprés dues coses. Escolteu bé. Són les dues úniques coses que heu  de fer, les dues úniques. La primera: decidir ja per on tirareu el penal i no canviar-ho per res del món. Us ho repeteixo: decidiu-ho ja i no ho canvieu per res del món. I la segona: repetiu mil vegades que marcareu. No us ho deixeu de repetir.” “Elegiu vosaltres mateixos.Com vulgueu. L’ordre que us agradi i en el que us sentiu còmodes. No importa: marcarem gol a cada xut.” (I tots van marcar).

La desfeta amb el Madrid a la Champions

“El 0-4 davant el Madrid a la  Champions és la meva pitjor  cagada com a  tècnic”. “Tota la temporada negant-me a posar el 4-2-4 (…) I el poso el dia més importangt…Quina cagada..”

 

 

Lectures 5124 vegades per 808 lectors

Comentaris

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY