SHARE
Ribeiro, Neymar senior, Neymar Jr,Sanllehi i el darrer Marcos Malaquias quan es va tancar el fitxatge del brasiler
Ribeiro, Neymar senior, Neymar Jr,Sanllehi,Andre Curry i el darrer Marcos Malaquias quan es va tancar el fitxatge del brasiler

Andre Curry és un dels representants del Barça a Brasil des del fitxatge de Neymar a l’any 2013. En nòmina blaugrana, segons ens van explicar la seva funció, a banda de seguir el mercat brasiler, era ser l’home del club en l’entorn més proper al futbolista, un paper que queda més que en dubte en tot el serial Neymar, sense parlar dels fitxatges brasilers dels darrers anys.

Arran d’una sèrie de tuits de @ConsultaBarca, ens hem decidit a parlar de la figura d’Andre Curry ,extreballador de l’empresa Traffic, que va portar a Keirisson i Henrique al Barça, i el nom del qual torna a sonar  l’any 2011 com a amic personal de Sandro Rosell de la seva etapa a Nike. Així mentre Wagner Ribeiro era el  vincle del Madrid per vestir-lo de blanc, Andre Curry era el blaugrana.

I es van succeint els esdeveniments que coneixem, com quan el Barça acorda el Novembre del 2011 una prima de fitxatge pel futbolista i el seu entorn de  40 milions d’euros, amb un avançament de 10 milions,  en un contracte de préstec sense interessos amb l’empresa del pare del futbolista N&N per la seva arribada al juny del 2014. Al març del 2012,Andre Curry entra en nòmina del club blaugrana per la seva intervenció al cas Neymar i per ser els ulls del Barça al mercat de Sud-Amèrica, un sou i un càrrec que encara manté.

Sandro Rosell, Neymar pare i Marcos Malaquias, amic de Curry.
Sandro Rosell, Neymar pare i Marcos Malaquias, amic de Curry.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La idea era també que el Barça no havia pagat comissions en tot el fitxatge,  un fet que va contradir el mateix pare del futbolista quan va negar haver rebut els 10 milions avançats l’any 2011, i que segons Globodeporte haurien anat al mateix Andre Curry per pagar despeses i com a part del fitxatge. I a Brasil encara van més enllà al afirmar que d’aquests uns 4,5 milions haurien anat al futbolista i el seu pare, 500.000 a Wagner Ribeiro i la resta se’ls haurien pogut repartir Andre Curry i Marcos Malaquias, ex Company a Traffic de Curry i també present a l’operació.

Mentre seguia com a representant d’altres operacions i com a persona del Barça propera a Neymar, quins fitxatges ha fet el Barça amb el coneixement de Curry del mercat brasiler? Doncs fins ara només Marlon ha arribat a jugar  amb la samarreta del primer equip, havent pagat per futbolistes que ni han vestit com a culers.

L’estiu del 2014, el Barça rebutjava pagar 4,5 milions al comptat per incorporar Marco Asensio i prefereix pagar 5,5 milions( 4 fixes i 1,5 variables) al Sao Paulo per Douglas Pereira, qui no era ni titular al seu equip. Futbolista de l’agència Traffic, que en cap moment s’ha vist que tingues nivell per estar al Barça ,i a l’Sporting tampoc ho ha demostrat aquesta temporada, en una operació que li podria costar al Barça 25 milions d’euros en cas que no li pugui donar sortida aquest estiu. 

L’any 2015 el Barça va pagar 3,2 milions al Fluminense pel un dret preferencial sobre Gerson, qui va marxar a la Roma l’any 2016 i qui no ha jugat  ni cinc partits amb els italians, 400.000 per Kennedy, qui tampoc va vestir de blaugrana i va marxar al Chelsea, i 400.000 per Marlon, qui no arribaria al club blaugrana fins un any més tard. Amb aquests diners i els 2 milions més abonats pel Barça entre el Desembre del 2016 i el juny d’aquest any, el preu del central brasiler haurà estat de 6 milions d’euros.

Però a banda d’aquests, el Barça també ha mirat amb freqüència a Brasil per reforçar el seu filial, on aquest estiu ha arribat Vitinho, un futbolista que ha costat 1,5 milions i amb una opció de compra de 15 milions d’euros a partir del juny del 2018. Esperem que el  mig campista tingui més èxit que Robert Gonçalves, incorporat fora de pes al mercat d’hivern del 2016 i que no va ni debutar en partit oficial amb el filial blaugrana.

En resum, amb l’èxit fins ara dels fitxatges del mercat brasiler, amb la incògnita de Marlon, i amb Neymar més a prop del PSG que del Barça després de renovar l’estiu passat, és normal  preguntar-se quin ha estat el paper d’Andre Curry en tot aquest serial del brasiler , si va avisar al Barça o no, i sobretot si al club blaugrana li cal tenir-lo en nòmina.

Lectures 4599 vegades per 734 lectors

Comments Closed