SHARE
freixa rosell barto
Toni Freixa, Sandro Rosell i Josep Maria Bartomeu junts en una imatge d’arxiu

La operació del fitxatge de Neymar va permetre al Barça incorporar el brasiler però ha portat molts maldecaps judicials al club. Demà la junta directiva blaugrana decidirà sobre l’acord amb la Fiscalia per exculpar qualsevol persona física de l’operació i donar tota la culpa al club, i per això ens preguntem qui va idear tota aquesta operació.

El màxim ideari i impulsor de tota la operació, pels seus coneguts contactes al Brasil, va ser l’ex president blaugrana Sandro Rosell, qui va decidir deixar el  club precisament a l’inici de tot el procés judicial per l’arribada del brasiler. Com alguns directius van denunciar en privat en aquell moment, Rosell va ser qui va dur aquella negociació personalment per bé que els contractes firmats van passar l’aprovació jurídica del club.

De fet, aquesta aprovació jurídica dels contractes hauria anat a càrrec dels assesors fiscals del club aleshores entre els que es trobava el buffet d’Àngel Segarra, almenys així ho van explicar al seu dia periodistes afins o propers a la junta com Xavier Bosch i Francesc “Pelikano” Perarnau , qui comparteix despatx d’advocats a la Diagonal amb Toni Freixa. Cal recordar que en el moment de l’operació, Freixa era portaveu de la junta i persona propera a Rosell i Bartomeu, de qui es va distanciar pel seu desig de ser president blaugrana més aviat del que alguns volien.

Paradoxalment des de que es conèixer la possibilitat d’un pacte,  un dels més actius a les xarxes en contra del mateix ha estat el mateix Freixa, deixant entreveure accions legals si el club blaugrana queda com a responsable jurídic del cas Neymar. De fet, ell ,  com altres corrents del barcelonisme, opten perquè una decisió tant important pel club no la prengui només la junta sinó que l’aprovació vingui a través d’una Assemblea de Compromissaris o a través d’un referèndum a tots els socis.

Entre els actors de tot aquell procés no cal oblidar tampoc a l’actual president blaugrana, Josep Maria Bartomeu, qui en aquell moment era el màxim responsable esportiu del club com a vice president. Com a signant d’alguns d’aquells contractes, la seva figura i la de Rosell eren les acusades en el cas i a les qui  l’acord deixaria impunes deixant tota la responsabilitat al club.

Tal i com varem explicar, en cas que es concreti l’acord amb la Fiscalia i la multa de 5 milions pel Barça, qualsevol soci o grup d’ells podria denunciar a Rosell o Bartomeu per aquest fet tipificat com a infracció molt greu als estatuts i podria provocar la seva pèrdua de la condició de soci.

Veurem quina és la decisió final en la reunió de la junta directiva demà, però queda clar que si al final s’opta per inculpar només al Barça la decisió no serà el final d’un operació que s’ha demostrat que no es va  gestionar amb la diligència que un club com el Barça mereix. 

 

Lectures 2836 vegades per 813 lectors

Comments Closed