SHARE
Josep Maria Bartomeu votant Sí a l'Acció de Responsabilitat al 2010.
Josep Maria Bartomeu votant Sí a l’Acció de Responsabilitat al 2010.

Josep Maria Bartomeu segueix mentint sobre l’Acció de Responsabilitat que es va iniciar contra Joan Laporta i la seva junta a  l’any 2010. En  la roda de premsa d’anunci d’Ernesto Valverde com a nou tècnic del club blaugrana, el president blaugrana no ha estat fidel als fets al valorar la decisió de l’Audiència de Barcelona de desestimar el recurs del club i que per tant confirmava que la junta de Laporta no havia tingut pèrdues en el seu pas pel Barça.

Tot i que la primera sentència era molt clara al respecte a aquestes possibles pèrdues sobre la totalitat del mandat que Sandro Rosell i la resta de la seva junta van voler imputar a l’anterior junta el 2010 i que la setmana passada el jutge es va ratificar en la inexistència de les mateixes, el president blaugrana ha preferit mantenir la seva versió. En les dues sentències queda clar que el balanç económic de Joan Laporta i la seva junta del 2003 al 2010 és possitiu, 4 milions d’euros o 5 milions en patrimoni nèt comptable, i que part tant l’Acció de Responsabilitat no té raó de ser al no existir pèrdues (vegueu les dues imatges).

La primera sentència de Martínez Borrego sobre les pèrdues del club.
La primera sentència de Martínez Borrego sobre les pèrdues del club.
La  sentència de l'Audiència Nacional sobre el recurs del Barça.
La sentència de l’Audiència Nacional sobre el recurs del Barça.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tot i les sentències, Bartomeu ha afirmat que “S’han fet anàlisis simplistes, sempre segons els interessos de cadascú, però el que és cert és que l’Audipencia ha desestimat el recurs del club i també el dels directius. El que si confirma la sentència és que al mandat del 2003-2010 va acabar en pèrdues i estaven degudament identificades.”

Segons el mateix president blaugrana, “Són fets inquestionables.L’acció de responsabilitat no ha prosperat perquè algunes pèrdues que donaven pèrdues no es van comptabilitzar.”. Al voltant de la decisió, Bartomeu ha dit que “és la incertesa legal que deixa de cara al futur, perquè no fixa un criteri clar.Almenys espero que aquest procés hagi servit per saber saber a que atendren’s de cara al futur sobre la gestió en un club.”, alhora que afirmava que el club no aniria al Tribunal Suprem i que ara sí volien tancar la carpeta.

Les reaccions a les paraules del president blaugrana no s’han fet esperar a  l’entorn  blaugrana, destacant la mentida de Bartomeu, en declaracions tant d’ex directius d’aquella època, ex candidats així com  també diversos periodistes. Aquí teniu un recull d’alguns d’aquests tuits, entre els que destaquen el de Joan Laporta, Xavier Sala i Martín o el d’Agustí Benedito, qui parla d’una possible moció de censura que sobrevola can Barça.

El que també ha revelat la compareixença del president és que la demanda del Barça per l’Acció de Responsabilitat hauria inclòs els descendents dels directius demandats. Tal i com ha explicat una de les demandades, Maria Elena Fort, la demanda del club parlava de “responsabilitat objectiva pura transmisible mortis causa”, un fet molt greu per les families barcelonistes dels ex directius de l’època de Joan Laporta.
El tuit de Maria Elena Fort
El tuit de Maria Elena Fort

Per tant el president Bartomeu ha perdut una nova oportunitat per buscar una pau social predicada i no exercida i per tancar una demanda que el mateix Gerard Piqué,qui sap si futur president del club, va deixar clar que “no era necessària. Ja està bé amb els egos d’uns i altres”. 

 

 

Lectures 5392 vegades per 1044 lectors

Comments Closed