SHARE

Si tot va com sembla, el Barça viurà un procés electoral a l’estiu del 2021 i tot indica que la maquinaria ja s’ha engegat tot i que encara falti més d’un any. Tanquem una setmana on hem escoltat la veu de Sandro Rosell a principis de setmana o  que la junta actual no tindrà un candidat de dins en les properes eleccions, dos fets que marquen quina serà l’opció dels qui governen el club des del 2010 per seguir al capdavant del club.

Sandro Rosell va parlar el passat diumenge al programa de Jordi Évole en la seva primera entrevista televisada, fa unes setmanes en va concedir-ne una a Mundo Deportivo, després de passar gairebé dos anys en presó preventiva.  En les seves declaracions va destacar el seu atac a Jaume Roures insinuant que podia haver estat al darrera de la seva situació a la presó.

L’atac al propietari de Mediapro no és cap casualitat doncs és tan certa l’animadversió de qui va ser president del Barça del 2010 per ell  com ho és el fet que els dos mantenen un litigi judicial obert per un suposat espionatge de Rosell a Roures per part d’un empleat seu a Mediapro i que ara treballa al club blaugrana. Però  a banda de les pròpies fòbies, l’atac també marcava la pauta per unes properes eleccions, en les que Rosell ja va dir que donaria la seva opinió en l’entrevista a can Godó tot i descartar que es pugui presentar com a president.

Sandro Rosell sap que té els aparells mediàtics necessaris, el grup Godó i el club si cal, per poder influir en les properes eleccions, en les que no caldria descartar la seva presencia com a home important en la candidatura que integri la majoria dels directius actuals del club. Una opció presidencial que també podria comptar amb el suport de Marius Carol, fins fa poc director de La Vanguardia, el nom del qual va treure “La Llotja” del “Que t’hi jugues”, i que per bé podria no ser directiu, ell va semblar descartar-ho a RAC1, si tindria un pes important com a cap de premsa o com a portaveu d’una possible junta continuista per exemple.

I qui lideraria aquesta candidatura? Doncs aquesta setmana vàrem saber que no seria cap dels membres que encara es mantenen a la junta de Josep Maria Bartomeu, conscients tots ells, els de dins i els de fora, de la imatge debilitada de la mateixa en els darrers temps. Tot i la proximitat dels comicis i la dificultat per donar a conèixer un candidat nou, aquesta opció tindria clar que amb l’aparell mediàtic al seu costat , i amb  cares coneguda a l’equip com Rosell o Carol, potser la cara visible del projecte no seria tant important.

I perquè l’atac a Jaume Roures a banda del tema personal? Doncs perquè ells el veuen com l’únic capaç de donar un suport potent a un candidat per fer-los front, sigui  el seu amic Joan Laporta o qualsevol altre, i  per tant l’estratègia es erosionar com sigui  la seva figura generant dubtes i pors als socis culers. No tardarem a escoltar més atacs contra el propietari de Mediapro, com que pugui tenir algun interès comercial en el club, perquè a la opció continuista Roures és l’únic que els fa por des de fa temps en uns futurs comicis.

Les properes eleccions a can Barça seran molt importants pel futur del club, en una precària situació econòmica que ha posat en clara evidencia el Coronavirus, i els qui porten al club des del 2010 i el seus socis mediàtics no voldran deixar escapar una via de reconeixement tant clara, tot i que la seva gestió hagi distat molt de l’excel·lència que prometien. I si algú amb una idea de club diferent, i més propera al que predicava Cruyff, els vol fer front necessitarà totes les eines mediàtiques, Jaume Roures inclòs,  sobretot perquè aquesta no serà ni molt menys una guerra neta ni tampoc justa.

Lectures 7059 vegades per 606 lectors

Comments Closed