SHARE

navarroPer la porta del darrere. Un dels objectius mínims que se li demanava al Barça Regal a principi de temporada era entrar a la Copa del Rei. El que ningú pensava és que aquest objectiu s’assoliria a l’última jornada de la primera volta de la lliga i gràcies al bàsquet average. Si l’equip de Xavi Pascual fos un estudiant, es diria que ha aprovat amb asterisc. En definitiva, els blaugranes seran a Vitòria però per la porta del darrere.

Primera derrota clau. Tot i que desde l’inici de temporada el cos tècnic del Barça Regal havia recalcat que aquesta temporada seria de transició, ningú imaginava que els resultats a la lliga domèstica serien els actuals. Una de les raons d’aquesta complicada classificació per la cita de Vitòria es pot trobar en la  derrota inesperada davant el Blancos de Rueda Valladolid al Palau en la primera jornada de la lliga, que en certa manera va començar a fer minvar la moral dels de Pascual.

Navarro imprescindible. Si bé és cert que els blaugranes han visitat gairebé totes les pistes difícils de la competició, Vitòria, Màlaga, Bilbao, València i Las Palmas on ha sortit derrotat en totes elles, l’altra gran causa d’aquesta irregularitat es pot trobar en la “Navarrodependència”. El de Sant Feliu és clau en els esquemes ofensius del Barça Regal, i la seva baixa en molts partits ha provocat que la resta de l’equip hagi patit bloqueigs mentals als quals no s’ha sabut sobreposar, perquè jugadors que havien d’aparèixer com Lorbek no han estat a l’alçada.

Dos imatges, Eurolliga i Liga Endesa. Resulta contraproduent que els de Xavi Pascual duguin una trajectòria gairebé immaculada a l’Eurolliga, però aquest fet es pot explicar pel baix nivell dels rivals de la primera fase on només el CSKA va ser l’únic rival d’entitat, mentre que a la Lliga Endesa qualsevol equip pot guanyar a qui sigui a la mínima que hi hagi una desconnexió o manca d’actitud sobre el parquet.

Falta d’actitud. Precisament la manca d’actitud ha estat el greu problema del Barça Regal en aquesta primera fase de la lliga domèstica, on molts partits, el d’avui ha estat el màxim exponent, s’han perdut per la falta d’intensitat en defensa i a l’hora de controlar el rebot defensiu, aspectes que no depenen de la qualitat tècnica, sinó de l’actitud, que en el Barça Regal ha brillat per la seva absència..

Aquests elements, combinats a una mala planificació de la plantilla i a la manca de rendiment de peces que havien de ser fonamentals han fet que el Barça Regal, que a priori havia de ser un dels favorits per guanyar la Copa, hi hagi entrat com si d’un convidat de pedra es tractés.

 

Lectures 2235 vegades per 613 lectors

Comentaris

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY