SHARE

La junta directiva votarà el proper dilluns un acord amb la Fiscalía en el cas Neymar en el quedaran al descobert algunes mentides del club i els seus dirigents en el cas del brasiler. Un acord en el que el Barça assumeix la culpa , i una multa per valor de 5 milions d’euros, alhora que allibera els responsables de l’operació, Josep Maria Bartomeu i sobretot Sandro Rosell, i que deixa clar que el club no va actuar amb la diligència necessària per evitar pèrdues posteriors a l’entitat, com ha acabat passant. 

A més el cas deixa clar algunes mentides dels dirigents blaugranes durant tot el procés, com quan l’actual president va afirmar que el club no acceptaria cap pacte pel cas i que arribaria fins al final del cas. El febrer del 2014, ja amb el seu amic Rosell fugat pel mateix tema, el president blaugrana afirmava que s’havia fet tot bé en el fitxatge del brasiler i que en cap cas el club acceptaria un pacte en el que s’assumis la culpa, com al final sembla que acabarà passant però una culpa que només afectarà al Barça.  

L’assumpció penal de la culpa per part del club és un fet sense precedents a la història del club, i pot provocar problemes en el futur en cas de produir-se qualsevol altre sentència condemnatòria contra el club, i més per qui està a punt d’executar-la. Cal recordar que quan Sandro Rosell i la majoria de directius actuals van entrar l’any 2010, el primer que van fer va ser impulsar una Acció de responsabilitat contra els anteriors directius, per un suposat perjudici en el patrimoni del club, unes pèrdues que en el cas Neymar si portaran un aval judicial al darrera.  

Si les sentències fins ara del cas contra la junta de Joan Laporta no han mostrat que el seu pas pel club deixes un saldo negatiu, l’acord amb la Fiscalia si suposaria assumir que no es va actuar com calia en l’operació, un fet que li hauria costat al club un mínim adiccional de 15 milions d’euros, 10,3 per l’ingrés fet a Hisenda i 5 per la multa. Uns diners, que seguint la via oberta pels dirigents actuals, es podrien reclamar als dirigents que eren al club al moment que es va dur a terme l’operació, una reclamación que podria venir de qualsevol soci o grup de socis o per exemple de l’ex president Joan Laporta, qui ahir ho va deixar entreveure a les xarxes socials. 

Una altre mentida que evidencia l’acord és el cost del traspàs de Neymar,molt superior a l’anunciat de 57 milions anunciat de manera oficial pel club, amb molts conceptes que han passat de ser cost de fitxatge a ser salari del futbolista, aquí teniu com queden a dia d’avui aquestes xifres, sense tenir en compte la multa dels 5 milions ni les despeses en advocats pagados pel cas. 

Les xifres del salari de Neymar


10 milions prima de fitxatge a la societat N&N 

40 milions a la societat N&N

2,6 milions de comissió d’aquests 50 milions pagats

2 milions per buscar joves promeses al Santos

4 milions per buscar patrocinadors al Brasil

2,5 milions perquè Neyma els destini a fins socials.

45 milions de mínim per contracte de fitxa

10,3 milions per impostor no abonats a Hisenda

Total=116,4 milions d’eur/ 23, 28 milions per temporada

Cost del traspàs


17 milions al Santos pels drets federatius 

7,9 milions per drets no exercits sobre joves promeses del Santos

9 milions per la disputa de 2 amistosos

2 milions si el futbolista era al podi de la Pilota d’Or


Total traspàs= 35,9 milions d’euros
 
 Total Operació Neymar= 152,3 milions d’euros- Cost anunciat pel club= 57 milions sense anunciar el salari del fubolista 
Per tant, més enllà de l’òptim rendiment sobre el terreny de joc del brasiler, sembla clar que la operació que va servir per fer-lo decantar pels colors blaugranes no va sortir ni de bon tros tant econòmica com alguns han volgut vendre, a més de tenir un sobrecost fiscal i judicial que sembla que no pagaran els responsables del mateix sinó el propi club.  

Lectures 1722 vegades per 570 lectors

Comments Closed